"Угода з дияволом, що веде в пекло": Подоляк розкрив небезпеку мирної угоди з РФ

Подоляк відповів, як ставиться до "мирної угоди" з Росією / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот з відео, 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

"Мирна угода" дасть Путіну можливість зміцнити свої позиції та підготуватися до нової агресії проти України, сказав Михайло Подоляк.

Угода з Кремлем про припинення війни є рівнозначною угоді з дияволом. Така домовленість дасть російському диктатору Володимиру Путіну можливість зміцнити свої позиції, виграти час для накопичення сил і підготовки до нової й жорстокішої війни з Україною. Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв'ю Associated Press.

"Якщо ви хочете підписати угоду з дияволом, який потім затягне вас у пекло, ну що ж, давайте... Якщо ви сьогодні щось підпишете з Росією, яка не програє війну і не нестиме юридичної відповідальності за масові злочини, це означатиме, що ви підписали собі квиток на продовження війни в інших масштабах, з іншими дійовими особами, з іншою кількістю вбитих та замучених людей", - зазначив Подоляк.

Він наголосив, що мирна угода не зупинить війну, а тільки відкладе подальше насильство РФ щодо України.

"Так, це може бути замороження конфлікту на певний час. Але це означає, що Російська Федерація проведе роботу над помилками та оновить власну армію. Країна-агресор не прийшла на територію України підписувати мирну угоду. Це нісенітниця!" - сказав Подоляк.

За його словами, справжній та міцний мир Україна може досягти за допомогою "трьох інструментів": нарощування військової підтримки, посилення економічних санкцій і дипломатичний тиск на Росію для її міжнародної ізоляції.

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

"Мирний план" та завершення війни в Україні - що відомо

Нагадаємо, експрезиент США Дональд Трамп неодноразово говорив, що здатний завершити війну за 24 години. Під час розмови із Зеленським пообіцяв Трамп завершити війну в Україні, однак деталей він не навів.

Згодом Зеленський заявив, що Україна не погодиться на будь-які мирні сценарії, що передбачають територіальні поступки на користь Росії, коментуючи обіцянки Дональда Трампа завершити війну за 24 години. В інтерв'ю BBC Зеленський зазначив, що всі були б щасливі, якби такий варіант був справедливим і реальним.

Також якщо Дональд Трамп переможе на виборах у США, то він, ймовірно, скоротить військову допомогу Україні та підштовхне офіційний Київ до мирної угоди на користь Росії. Проте з часом він може зрозуміти, що Володимир Путін з ним грає, пише Time.

Як повідомляв Главред, з травня 2022 року до травня 2023 року лише 8-10% респондентів були готові на територіальні поступки задля якнайшвидшого досягнення миру, а 82-87% виступали проти. Після травня 2023 року кількість тих, хто готовий до поступок, почала зростати, досягнувши 32% у травні 2024 року.

Читайте також:

Новини заразКонтакти