Російські "методички" і роздягнений 17-річний хлопець: СБУ спіймала священиків УПЦ МП на гарячому

Священик УПЦ МП / СБУ , lb.ua

Також правоохоронці виявили документи, що підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецької єпархії УПЦ (МП).

В результаті слідчих дій, крім усього іншого, правоохоронці виявили документи, що підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур, передає прес-служба СБУ.

Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" про "особливості" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією про суспільно-політичну обстановку в Україні та ситуацію на фронті. Зокрема, вимагали від священиків УПЦ заперечувати збройну агресію рф в Україні, розповідати про нібито утиски "московської церкви" тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора і закликає підтримати окупантів.

За даними джерел LB, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Микиту з 17-річним хлопцем, який співає в місцевому хорі. 23 листопада аріхмандрита Микиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії-замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який втік до Росії.

Священик і співак хору / lb.ua

Крім того, під час огляду комп'ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень ра**истів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів-вид "героя Росії", підписаний Міністром оборони рф за "захоплення Криму" в 2014 році", - йдеться в повідомленні СБУ.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч.2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині СБУ
СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині СБУ
СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині СБУ
СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині СБУ

Нагадаємо, під час обшуків у Києво-Печерській Лаврі та інших приміщеннях Української Православної церкви (офіційно в УПЦ заявляють, що відмовилися від РПЦ і Московського патріархату) під час обшуків Служба безпеки України знайшла мільйони готівки, проросійську літературу і сумнівних громадян РФ.

У прес-службі СБУ 15 листопада заявили, що за фактом прославлення в Лаврі "руского міра" відкрито кримінальне провадження.

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павло визнав, що пісню "дзвін пливе, пливе над Росією" співали в одному з храмів. Однак він сказав, що пісня не є богослужбовим співом. За словами Павла, на Літургії моляться за Україну, українські війська і поминають тільки предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія. Також Павло заявив, що Отцю Захарії, який допустив співи, заборонили служити Літургії. Духовний собор Лаври повинен розібрати цю ситуацію.

Читайте також:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти