Роскомнагляд вимагає видалити з низки ЗМІ новини про війну Україною, погрожує блокуванням

Від росЗМІ вимагає видалити достовірні новини про війну з Україною / Фото Reuters

У вимозі російського регулятора до медіаресурсів вказується, що під виглядом достовірних повідомлень розміщена "недостовірна" інформація.

Роскомнагляд вимагає видалити матеріали "Нової газети", "Медіазони", "Дождя" та інших росЗМІ, де розповідається правда про вторгнення російських військ в Україну і те, що відбувається називається вторгненням, нападом або війною.

Як повідомляє "Нова газета", у вимозі російського регулятора вказується, що на медіаресурсах під виглядом достовірних повідомлень розміщена "недостовірна суспільно значуща інформація, що не відповідає дійсності, про обстріли ЗС РФ українських міст і загибель мирних жителів України в результаті дій російської армії, а також матеріали, в яких проведена операція називається нападом, вторгненням або оголошенням війни".

Зокрема, від "Нової газети" вимагають видалити звернення незалежних медіа з "Синдикату-100" з приводу "спеціальної операції Росії" в Україні, а також звернення головного редактора видання і лауреата Нобелівської премії миру Дмитра Муратова. В іншому випадку, виданню загрожує блокування.

Зазначимо, що підконтрольні російській владі ЗМІ називають бойові дії в Україні "спеціальною операцією", переконуючи, що вони проходять успішно і нібито без втрат з боку російських військових.

Як раніше писав Главред, Роскомнагляд почав частково обмежувати доступ до соціальної мережі Facebook в Росії у відповідь на заборону соцмережі.

Читати такожУ РФ газета вийде українською, росіян просять не брати участь в агресії проти УкраїниКрім того, 25 лютого Генпрокуратура РФ за погодженням з МЗС РФ визнала соціальну мережу Facebook "причетною до порушення основоположних прав і свобод людини, а також прав і свобод громадян Росії".

Санкції проти Росії - інші новини:

Новини заразКонтакти