Росія масово стягує нові підрозділи й техніку: у ЗСУ назвали небезпечний напрямок

Ситуація на Мар'їнському напрямку / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 59 ОМПБр

Мар'їнка - це фактично тил до Вугледара, де свого часу елітні війська країни-агресорки втратили значну кількість живої сили, зазначив Штупун.

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що на Сході України точаться запеклі бої. Зокрема, на Мар'їнський напрямок росіяни стягують нові підрозділи й техніку та продовжують безуспішні штурми.

"Мар'їнка - це фактично тил до Вугледара, де свого часу елітні війська країни-агресорки втратили значну кількість живою сили й техніки, намагаючись прорватися у місто. У Мар'їнку ворог б'ється ще з 2014 року. Впродовж минулої доби біля Мар'їнки було зафіксовано 11 атак. Зокрема, російські війська здійснили невдалу атаку по околицях Мар'їнки та Новомихайлівки. Зараз щодня фіксуємо атаки. Мета російських загарбників - повністю захопити Луганську та Донецьку області", - сказав Штупун для 24 Каналу.

Він повідомив, що окупанти женуть на Мар'їнський напрямок мотострільців і підрозділи "Шторм-Z". Якщо проводити аналогію з Другою світовою війною, то "Шторм-Z" - це щось подібне на штрафбат, пояснив він.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що РФ стягнула ударний кулак і готує штурм. Олег Жданов повідомив, що на Куп'янському напрямку ситуація частково стабілізувалася - зараз росіяни припинили атакуючі дії. Однак окупанти збирають сили для спроби нового наступу.

РФ намагається повернути втрачені позиції. Окупанти намагалися відновити втрачене становище біля Авдіївки, тиснути на Мар'їнку і поліпшити становище в районі Вербового, Новоселівки і Степового в Запорізькій області.

Під Бахмутом розгортаються ключові події. Окупанти намагаються штурмувати позиції українських військових на південному фланзі, щоб відбити втрачені позиції.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти