РФ застосувала нову потужну зброю для ударів по Україні: в ЗСУ назвали деталі

В ЗСУ розповіли про нові авіабомби РФ / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ

В Повітряних силах зазначили, що росіяни почали модифіковувати радянські авіабомби переробляючи їх фактивно роблять із них повноцінні ракети.

Російські окупанти для атак по території України почали застосовувати модифіковані застарілі авіабомби, які залишилися ще з часів Радянського Союзу. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час телемарафону, коментуючи нещодавній удар по Харкову авіабомбою УМПБ Д-30.

За його словами, ці авіабомби мають більшу потужність, ніж ракети.

"Наприклад, для знищення мосту інколи ракети недостатньо, а бомба може нести в собі значно більше заряду, вона більш потужна. Це фугасна авіаційна бомба масою у 250 кілограмів. До неї були прироблені певні засоби керування, які її зробили у певному розумінні ракетою. Там була ціла система для того, аби ця бомба могла подолати більший маршрут, ніж звичайна. Звісно, що вони випробовують і такі шляхи ведення війни", - наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

При цьому Євлаш вказав, що Збройні сили можуть протистояти керованим авіабомбам РФ, проте головною метою залишаються саме літаки, що їх випускають - Су-34 і Су-35. За його словами, західні винищувачі F-16 стануть серйозним засобом протидії ворожій авіації.

Він такод зазначив, що росіяни раніше вже застосовувати авіабоби подібного типу в районі Мирнограда на Донеччині. Російський окупандам вдалалось завдавати ударів настільки далеко від лінії фронту шляхом використання певного типу двигуна

«Якщо її вага (ракети - ред.) буде збільшуватися до 500 чи 1500 кг, то, звісно, що так далеко закинути її літак не зможе", - резюмував Євлаш.

Що відомо про КАБи / Інфографіка: Главред

Що таке КАби?

Керована авіаційна бомба (КАБ) — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення, пише Вікіпедія.

Вони є одним з основних видів високоточної зброї, оскільки поєднують високу точність влучення і значну потужність бойової частини. Маса бомби коливається від 500 кг до 1500 кг.

Удари по території України - що відомо про нові авіабомби РФ

27 березня російські окупанти атакували територію України із застосуванням ракет та авіабомб. Зокрема, РФ двічі завдала удару по Харкову із використанням авіабомб УМПБ Д-30.

За даними голови ОВА Олега Синєгубова, станом на вечір того ж дня, 16 людей, серед яких 4 дитини віком від 3 місяців до 9 років, отримали поранення в результаті авіаудару РФ по Харкову. Він підтвердив, що Росія використала модифіковані боєприпаси УМПБ Д-30 для удару по місту.

Російські окупанти почали використовувати бомби УМПБ Д-30СН для ударів по прифронтових містах України. Ймовірно, це новий тип боєприпасу. Аналітики відзначають, що раніше окупанти зазвичай використовували бомби з УМПК для атак на передові позиції ЗСУ через їхню велику дальність - 70 кілометрів.

Інші новини:

Автор: Юрій Берендій
Новини заразКонтакти