РФ дуже скоро може взяти оперативну паузу на фронті: експерт назвав місяць

Взимку росіяни можуть взяти оперативну паузу на Сході / Коллаж: Главред, фото: 4 отдельная танковая бригада, 43 отдельная механизированная бригада

До зими РФ ще намагатиметься наступати і досягати певних цілей.

Аналітики переконані, що активність противника досягла піку і триватиме ще кілька тижнів, а згодом ворог може взяти оперативну паузу. Як заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, на лінію фронту агресори з Росії стягнули 500 тисяч військових, що в кілька разів перевищує чисельність сил на початку масштабного вторгнення.

На переконання експерта, поки що залишаються невизначеними прогнози про наступний великий удар, однак, ймовірно, що до грудня Москва буде прагнути до виконання своїх цілей.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації «Центр військово-правових досліджень». Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

"Звичайно, вони можуть знижувати інтенсивність бойових дій. Але до зими РФ ще намагатиметься наступати і досягати певних цілей. До грудня включно і приблизно з січня, думаю, може взяти оперативну паузу", - заявив він.

Аналізуючи ситуацію на фронті, керівник Центру військово-правових досліджень підкреслив, що, швидше за все, росіяни продовжать кидати піхоту в численні штурми, не рахуючись із втратами.

"Сподіваюся, наші готуються до такого сценарію. Зараз українські війська наносять стримувальні удари, ведуть активну оборону. Давати відсіч і тримати фронт вдається. Ситуація складна, можливо, доведеться відійти ще в різних місцях. Але катастрофи немає", - резюмував експерт.

Ситуація на фронті - що відомо

Своєю чергою експерт Грабський пояснив цікаві зміни на фронті. За його словами, флангові атаки противника в основному ведуться особовим складом. Спроба вивести техніку для ударних дій призводить, як правило, до знищення цієї техніки.

А от політолог Голобуцький прокоментував річницю підриву СБУ Кримського мосту. Експерт акцентує, що і через два роки після підриву, росіяни повністю не справились з його наслідками.

Також в 3 ОШБр розповіли нові деталі успішного контрнаступу. Українські військові змогли просунутись вперед поблизу населеного пункту Невське.

Інші новини про війну:

Новини заразКонтакти