Реальне число COVID-хворих набагато більше: соціолог шокував цифрою

В Україні занижена COVID-статистика, не виключив Володимир Паніотто / Фото Reuters

В ході опитування з'ясувалося, що реальна цифра захворювань може в чотири рази перевищувати офіційну.

В Україні набагато більше людей, які перехворіли коронавірусом, ніж свідчать офіційні дані, заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

Про це він підкреслив в інтерв'ю на ObozTV, спираючись на дані відповідного соціологічного дослідження.

Експерт каже, що якщо відштовхуватися від кількості респондентів, які заявили, що хворіли, то реальна цифра захворювань може в чотири рази перевищувати офіційну. Втім, соціолог зазначив, що остаточні висновки слід робити, спираючись на кількість людей, які підтвердили захворювання за допомогою тестів.

"Виявилося, що у нас перехворіло у чотири рази більше людей, ніж в офіційній статистиці. Але частина з них просто думає, що вони хворіли. Тих, хто робив якісь тести, приблизно вдвічі менше. Але вони роблять різні тести, тому статистика не збігається. Держава визнає тільки ПЛР-тести", - пояснив Паніотто.

"Офіційно перехворіло 3,3 мільйона українців. На мою думку, приблизно 7 мільйонів реально перехворіло COVID-19", - каже співрозмовник.

Він також звернув увагу на те, що в Україні приблизно 20% зробили першу дозу щеплення від коронавірусу, другу – вдвічі менше.

"Якщо брати тих, хто вакцинувався, і перехворілих, то в цілому у нас виходить 35-40% громадян, які більш-менш мають якийсь імунітет", – додав Паніотто.

Читати такожВ Україні випробовуватимуть два нових препарати від коронавірусу

Коронавірус в Україні

Коронавірус за минулу добу заразилися ще 10 635 осіб, з них - 894 дитини і 99 медпрацівників. При цьому в лікарні госпіталізовано 4048 осіб.

Як повідомили в МОЗ, за добу 20 листопада в Україні померли 377 осіб. Водночас видужали 14 450 осіб.

Читайте ще:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти