По всьому фронту жорсткі бої: у Генштабі розкрили, що відбувається на передовій

Що відбувається на фронті / колаж: Главред, фото: 56-та окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 35 окрема бригада морської піхоти

За добу на фронті відбулося 73 бойових зіткнення - у ЗСУ розповіли про атаки російських окупантів.

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що майже на всіх ділянках фронту тривають бої. Найбільша активність російських загарбників фіксується на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ на сторінці у Telegram, що від початку поточної доби відбулося 73 бойових зіткнення. У зведені повідомили, що на Харківському напрямку росіяни здійснили вісім атак на напрямках Глибоке - Слобожанське, Шебекіно (РФ) - Вовчанськ, Борисівка - Веселе, однак безуспішно.

"Українські воїни діють рішуче та самовіддано. Роблять все для того, щоб не допустити просування противника углиб нашої території та зірвати його плани", - йдеться у повідомленні.

Що таке Генштаб ЗСУ?

Генеральний штаб Збройних сил України — головний військовий орган з планування оборони держави, управління застосуванням Збройних сил України, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, Державною спеціальною службою транспорту і Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Є робочим органом Ставки Верховного Головнокомандувача Збройними Силами України, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, що начальник ГУР Кирило Буданов розкрив імовірний напрямок штурму на Сумщині. Відомо, що в прикордонних районах Харківської області противник заблокований за тими рубежами, на які йому вдалося зайти.

У ЗСУ розповіли про пастку для РФ на Харківщині. Однією зі складових успіху окупантів є застосування важких плануючих бомб, які розбивають українські оборонні лінії. Відомо, що Україна все ще має лише близько 200 тисяч військових на фронті.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти