Полонені російські офіцери заявили, що ЗСУ воюють як звірі

Полонені РФ брали участь у прес-конференції / Інтерфакс

Полонені РФ вважають, що Путін відправив їх на смерть.

Українські військовослужбовці чинять великий опір і воюють як звірі. Про це заявив полонений російський офіцер, лейтенант танкових військ РФ Максим Гришенков на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у суботу, 5 березня.

"Ми йшли в бік Сум. Подальшим завданням було дійти до Києва якомога швидше. Завдання - розбивати все, що бачимо з військової техніки або військових людей, які не належать до наших військ. Але наша колона потрапила в засідку і була повністю розбита місцевими, які воюють як звірі з усіх гармат. Вони не віддають ні сантиметра своєї землі. Командування нас просто кинуло. Підтримки не було", - сказав Гришенков.

Ще один полонений офіцер танкових військ РФ Дмитро Колоярцев зазначив, що Україна володіє сучасною зброєю.

"Після того, як пройшли Суми і Прилуки моя колонна потрапила під обстріл українських сил. Вся колона згоріла. У вас сучасна зброя. Нас бомбили звідусіль - з повітря і з землі. Байрактари, РПГ, кулемети. Було страшно. Я добровільно зі своїм екіпажем здався в полон", - додав він.

Військовослужбовець проходив контрактну службу в Московській області Андрій Чуватаревський заявив, що росіяни зіткнулися в Україні з великим опором.

"Ми зіткнулися з досить великим опором. Я ніколи такого не зустрічав. Я хочу попросити, щоб сюди нікого не відправляли і просто виводили війська звідси", - сказав він.

За словами полоненого військовослужбовця Дмитра Гагаріна, глава РФ Володимир Путін відправив російських військових на смерть.

"Тут гинуть Російські строковики, ваші діти. Гинуть мої товариші. Вони просто вмирають, тому що їх обманюють. Обманює їх Путін, відправляючи їх на смерть. Їх ніхто не поховає, просто їх батькам в російських військкоматах скажуть, що вони на навчаннях або надішлють повідомлення про зникнення безвісти, але це брехня. Наші молоді пацани тут залишаються через те, що наш же президент не хоче, щоб ми донесли до своєї країни, що тут відбувається. Тіла наших загиблих Росія не забирає", - додав Гагарін.

Нагадаємо, в Одеській області очікується висадка морського десанту російських окупантів. Влада регіону закликає рибалок і власників плавзасобів не пересуватися біля берегів Одещини, щоб не наражати себе на небезпеку потрапити під можливий вогонь і мінні загородження.

Читайте також:

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти