"Як будемо захоплювати владу?": у НАБУ надали доказ корупції судді Вовка

Павло Вовк хотів захопити владу / Фото oask gov ua

Служитель Феміди користувався службовим становищем, щоб вплинути на політичні рішення.

НАБУ звинувачує голову Окружного адмінсуду Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над вищими судовими інстанціями.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, Вовк ухвалював власні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл.

Суддя використав схему з надання фейкових адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим "надшвидким" їх розглядом і готовим результатом.

Вовк працював не сам, а з іншими суддями. Вони розробили план, щоб стороння особа подала позов про заборону деяким держслужбовцям виїжджати за кордон після проведення виборів президента в 2019 році. Таким чином голова окружного Адмінсуду хотів продемонструвати свою владу і залякати екс-чиновників.

Також була опублікована телефонна розмова, де Вовк розповідав, що через екс-нардепа Олександра Грановського переказував Петру Порошенку щодо призначень Вищої ради правосуддя:

"Я Сашкові кажу ... Якщо я побачу якогось п*са, який мені особисто не подобається, можеш Петру Олексійовичу сказати, що я його особисто е*ну (вдарю - ред.). Ну, Гранику, я не міг особисто Петру Олексійовичу таке написати.

У НАБУ оприлюднили, як Вовк обговорював з одним із суддів свою можливу участь у позачергових виборах у Раду ОАСК. В розмові це звучить як "захоплення влади".

Суддя: "Пашо, що будемо робити, як владу захоплювати?"

Вовк: "Головне її не втратити, Ігоре".

Нагадаємо, в НАБУ озвучили підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Держсудовій адміністрації Зіновію Холоднюку.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти