Нові зони карантину в Україні з 24 жовтня: "жовтими" залишилися тільки чотири регіони

Нові зони карантину в Україні з 24 жовтня: "жовтими" залишилися тільки чотири регіони

Київ наразі залишається в помаранчевій зоні, найжорсткіші карантинні заходи діють в "червоних" регіонах.

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало нову карту поділу країни на епідемічні зони карантину. У жовтій зоні знаходяться Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області. Київ наразі в помаранчевій зоні. Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська та Херсонська області залишаються "червоними".

Згідно з даними пресслужби МОЗ на неділю, 24 жовтня, в жовтій зоні всього чотири регіони. Більшість областей "помаранчеві". Шість регіонів "червоні".

Жовта зона карантину в Україні

Помаранчева зона карантину

Червона зона карантину

Карантин в Україні

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов раніше заявив про те, що Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області незабаром можуть опинитися в червоній зоні карантинних обмежень. Такий сценарій можливий у тому випадку, якщо в цих регіонах не посилять профілактичні заходи і не прискорять темпи вакцинації населення.

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін сказав, що локдауну в Україні поки що не буде. Посилення карантину залежить від епідемічних показників, які прописані в постанові уряду. Наразі влада точково посилюватиме карантинні заходи в окремих регіонах.

У Київській міській державній адміністрації підкреслили, що столиці не вдасться уникнути локдауну. Причому жорсткий карантин очікується для тих, хто не зробив щеплення проти COVID-19.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти