"Ніхто не в шоці": експерт розповіла, коли підскочить число хворих COVID-19

В Україні буде зростати число хворих на коронавірус / УНІАН

Взимку на епідемію коронавірусу накладеться спалах грипу, попередила Алла Мироненко.

За словами завідуючої відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алли Мироненко, насправді мало хто ще хворів на коронавірус .

«За даними ВООЗ 45 % безсимптомних форм захворювання і малосимптомних, особливо у молодих людей і маленьких дітей», - наголосила вона в коментарі Апострофу.

Серед заходів індивідуального захисту вона назвала скорочення контактів і дотримання дистанції.

« Це індивідуальний захист. Але це не формує імунний прошарок в суспільстві. А якщо немає імунного прошарку, то тим, кому хворіти не можна: літні люди, люди з хронічними захворюваннями, опиняються під загрозою і повинні особливо захищатися. Зима буде непроста, адже взимку ще буде грип, і як виходити з ситуації: з грипом класти в одні палати, з коронавірусом в інші, а ще швидко тестувати потрібно", - зазначила експерт.

Читати також"Вибух" числа хворих COVID-19 в Україні: експерт дав сумний прогноз

У той же час вона прокоментувала зміни в підрахунку числа хворих на коронавірус.

"Завжди захворюваність рахували так: кількість випадків на 100 тисяч населення, а зараз просто рахують кількість випадків. Наприклад, на грип в абсолютному вираженні за сезон, з жовтня по травень, хворіє близько 2,5 мільйонів чоловік, і це тільки зареєстровані випадки. І ніхто не в шоці", - резюмувала Мироненко.

Читати такожНесподівана небезпека: лікарі виявили незвичайний симптом коронавирусу

Нагадаємо, раніше лікар-пульмонолог Олег Яковенко розповів про те, що аналіз захворюваності COVID-19 поки не дає шансів виділити якусь групу, яка не ризикує заразитися.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти