Не чекайте швидкого закінчення війни, вона триватиме не менше пів року – військовий експерт

Выйна триватиме не менше пів року, зазначає військовий експерт/ facebook.com/ato.news

Для того, щоб захищатися, Україні потрібні сучасні системи протиповітряної оборони (ППО).

Війна Росії проти України триватиме принаймні пів року, проте Україна обов’язково вистоїть.

Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі Радіо НВ. Він наголосив, що захисники України мають стратегічну перевагу у веденні війни.

При цьому для України, щоб вона могла ефективніше захищатися, потрібні сучасні комплекси протиповітряної оборони.

"Треба розуміти, що війна не закінчиться завтра. На жаль, я маю таку впевненість, як би це прикро не звучало, що вона не закінчиться і протягом пів року. Ми будемо далі продовжувати оборонятися, тому нам потрібні будуть більш висококласні, потужні і модернові комплекси [ППО] Patriot", – зазначив Грабський.

Росія на сьогодні має перевагу у кількості солдатів, проте країну-агресорку це не врятує, адже у них неефективна тактика війни, наголосив експерт. Хід війни зараз визначає не кількість піхоти, а технічні засоби, які використовуються.

При цьому Збройні сили України уже показали свою ефективність у веденні маневрової оборони і нанесенні контрударів. Тому можна стверджувати, що Україна вистоїть, зазначив експерт.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Японії 23 березня наголосив: війна Москви проти Києва показала, що світу потрібні нові механізми забезпечення безпеки. Зеленський закликав Японію до співпраці з Україною.

Раніше повідомлялося, що зник міністр оборони РФ Сергій Шойгу – він уже 12 днів поспіль не з’являється на публіці. Крім нього, з публічного простору зникли також начальник російського Генштабу Валерій Герасимов та низка інших високопосадовців. Цей "цікавий інформаційний нюанс" уже прокоментували в Офісі президента України.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти