Метро по 20 гривень: киян чекає чергове підвищення тарифів

Тарифи на проїзд знову хочуть підняти / УНІАН

У лютому ціни на проїзд у Києві знову хочуть підвищити через коронавірус.

У Києві в лютому тарифи на проїзд у громадському транспорті планують знову підняти. Вартість проїзду в метро Києва може зрости до 16-20 гривень за поїздку, а в маршрутках до 12 гривень.

За словами виконавчого директора Асоціації перевізників Київської області Олексія Павленка, подорожчання проїзду пов'язане з тим, що через пандемію коронавірусу пасажиропотік сильно скоротився і дохід від перевезень зменшився. Тому місцева влада почне перегляд тарифів вже в лютому.

"Вони взяли на себе багато фінансових зобов'язань, перед тим же ЄБРР, для отримання нових автобусів. І, я думаю, вони готові до підвищення, але чекають, коли першими вирішать маршрутники", - пояснив Павленко в інтерв'ю виданню Vesti, ймовірну причину подорожчання проїзду в громадському транспорті - автобусах, тролейбусах і метро.

При цьому джерела в столичній владі підтвердили, що планують перегляд тарифів на проїзд в лютому.

Читати також​В Україні подорожчає проїзд у маршрутках та автобусах: скільки платитимемо

"Зараз обговорюють тариф на рівні 16-20 грн. Але ця тема слизька, ніхто її вголос не озвучить крім мера. А йому це невигідно. Принаймні, до виборів, про які всі говорять", - розповіло джерело і додало, що на такий непопулярний крок зараз ніхто не піде, а транспорт будуть продовжувати дотувати, а кошти на пільговиків виділятимуть з бюджету.

А ось вартість проїзду в маршрутних таксі в Києві також може зрости до 10-12 грн.

"Вартість проїзду в приміських і столичних маршрутках може зрости як мінімум до 12 грн. У першій декаді лютого подорожчає проїзд у приміських маршрутках. А по місту ми ще думаємо, коли і на скільки, але точно підвищимо. Можливо, в лютому-березні", - сказав директор однієї з київських компаній перевізників Володимир Назаренко.

Пізніше, в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА заявили, що поки не розглядалося питання про підвищення тарифів.

Читати такожМаршрутки по 12 гривень: у Кличка розповіли про терміни подорожчання проїзду

"Підвищення тарифів на проїзд в муніципальному транспорті в даний час не розглядається міською владою. Я навіть не знаю, що зараз коментувати, тому що це питання у нас не обговорювалося. ... Наскільки я знаю, то питання підвищення обговорюється приватними перевізниками, тому що карантин, обмеження і вони на межі банкрутства. Але що стосується саме муніципального транспорту, то в даний час питання тарифу не обговорюється, про підвищення тарифу зараз мова не йде", - зазначила завідуюч сектором зі зв'язків з громадськістю Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Ганна Голосинська, пише УНІАН.

Ціни на проїзд - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти