Маркарова розповіла подробиці нової співпраці України та США

Оксана Маркарова розповіла про співпрацю з США / УНІАН

За словами Маркарової, США можуть продемонструвати лідерство, захистивши демократію в Україні.

Новий посол України в США Оксана Маркарова розповіла, як Україна має намір посилити співпрацю з США, щоб забезпечити власну безпеку, а також безпеку всього Чорноморського регіону.

За її словами, успіхи України важливі не тільки для неї, але і для всього демократичного світу.

"Одним з провідних лідерів цього світу є Сполучені Штати, і я дуже рада, що ми останнім часом чуємо про дуже активні меседжі від нашого стратегічного партнера про повернення не просто до глобального лідерства, а до активного глобального лідерства по захисту демократії в світі. І насправді Україна, мабуть, найкраще місце, де США можуть продемонструвати таке лідерство, захистивши демократію, за яку боремося ми", - заявила посол України у США.

За словами Маркарової, Україна з деокупованими Кримом і Донбасом, економічно сильна, з верховенством права і сильними інститутами.

"Україна - член НАТО і Європейського Союзу - запорука безпеки і розвитку Європи, а також всього Чорноморського регіону", - сказала посол, передає Україна 24.

Також Маркарова озвучила основні напрямки для поглиблення співпраці України та США.

Читати такожУкраїна звернулася до США з приводу Донбасу і НАТО

"Це посилення санкційного режиму до тих пір, поки агресор не змінить свою політику. Посилювати безпеку в регіоні і тут немає альтернативи нашому вступу в НАТО, і ми активно будемо працювати в тому числі в США, інших країнах, щоб ми максимально швидко наблизилися до цієї мети; це посилення трансформації України - реформи, зміни. Також економічне і фінансове посилення співпраці, тут у нас за останні 20 років нерозкритий потенціал, який необхідно розкрити, і безумовно - це все, що стосується розвитку людського капіталу, наші культурні зв'язки, в освіті, в медицині і просто спілкування між нашими народами", - додала посол.

Відносини України і США - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти