Ляшко визнав, що в МОЗ помилилися з датами настання нової хвилі COVID-19

Віктор Ляшко / УНІАН

Як каже чиновник, на даний момент найближче до "червоної" зони по коронавірусу наблизилася Херсонська область, а не західні регіони - як цього очікували.

Чергова хвиля епідемії коронавірусу COVID-19 в Україні стартувала набагато раніше, ніж прогнозували в МОЗ. І за своїм рівнем вона вже практично досягла показників осені минулого року. Про це заявив керівник МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю "Голос Америки".

Як каже чиновник, на даний момент найближче до "червоної" зони по коронавірусу наблизилася Херсонська область, а не західні регіони країни, як того чекали аналітики.

"Ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020 року і весни 2021 року. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша "загорілася" в новій хвилі, вже стабілізувалася. А ось східні і південні області дають приріст", - пояснив міністр.

Як каже Ляшко, новий виток епідемії COVID-19 найсильніше б'є по тих людей, які або не перехворіли COVID-19, або не вакцинувалися про коронавірусу.

"Нова циркуляція вірусу, яка і призвела до цієї хвилі, насамперед шукає імунонезахищених людей - тих, хто не перехворів COVID-19, або тих, хто не вакцинований", - заявив чиновник.

Читати також"Давайте дійдемо до 50% вакцинації": Ляшко пояснив, коли почнуть масово прищеплювати дітей від COVID-19

Нагадаємо, в Україні з 20 вересня набули чинності нові протиепідемічні обмеження у зв'язку з епідемією коронавірусу.

При жовтому рівні діють такі карантинні обмеження:

До того Уряд України прийняв рішення продовжити адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти