Кулеба назвав ще одну країну, яка загрожує безпеці України

Кулеба висловився про події в Білорусі / УНІАН

За словами глави МЗС, українська влада повинна дбати про національну безпеку.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про загрозу від зближення Білорусі з Росією. За його словами, це загрожує національній безпеці України.

Як зазначив міністр у програмі Право на владу на телеканалі 1+1, влада України враховує цю загрозу при прийнятті своїх рішень.

"Тому що, безумовно, подальше зближення Білорусі з Росією - це симетричне зростання загрози використання Білорусі Росією для нарощування агресії проти нашої держави. Це той ризик, який ми повинні завжди враховувати при прийнятті рішень", - сказав він.

Також Кулеба зазначив, що українська влада прийняла рішення про припинення авіасполучення з Білоруссю без всяких коливань, і дії Олександра Лукашенка не залишили Україні іншого вибору.

Читати такожЄС офіційно закрив небо для авіакомпаній Білорусі

"У цій ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair і арештом відомого журналіста Протасевича, не було ніяких коливань. Як тільки ми звели в купу всю інформацію, доповіли президенту, відбулася нарада і рішення було прийнято миттєво. І рішення було прийнято до того, як ЄС рекомендував припиняти авіасполучення з Білоруссю. Тому що, на жаль, Лукашенко не залишив нам іншого вибору, ми повинні захищати національні інтереси України", - сказав міністр.

Кулеба зазначив, що Україна зацікавлена в тому, щоб поруч була демократична Білорусь, але українська влада повинна дбати про національну безпеку.

Читати такожВ Україні заборонили імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Інцидент з авіалайнером Ryanair в Мінську - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти