Кримський міст треба "упідводнити": Черник сказав, скільки для цього потрібно ATACMS

Полковник ЗСУ назвав спосіб знищення Кримського моста / Колаж: Главред, фото: УНІАН, РІА Новини

Щоб зробити Кримський міст абсолютно непридатним для подальшого використання, потрібно вразити кілька секцій мосту, розповів полковник ЗСУ.

Україна може знищити Кримський міст, якщо матиме не менше 200 ракет ATACMS. Водночас потрібно нейтралізувати російську ППО і топити кожне судно, яке прямуватиме на ремонт моста. Про це в інтерв'ю Главреду розповів полковник ЗСУ, військовий аналітик Петро Черник.

"Я не знаю, що буде з Кримським мостом, але впевнений, що його треба упідводнювати. Чому його не знищують саме зараз? Тому що дії, які можуть бути спрямовані на його ураження, не призведуть до потрібного ефекту", - пояснив він.

Черник зазначив, що влучання однієї ракети ATACMS у Кримський міст не призведе до бажаних результатів. За декілька тижнів окупанти відремонтують таке пошкодження, тому немає потреби використовувати ракету вартістю 1,5 млн доларів.

'Кримський міст – велика споруда довжиною 18 км, і, щоб його зруйнувати і зробити повністю непридатним до експлуатації, потрібно розбити кілька секцій мосту, 300-400 метрів. Щоб розбити 300-400 метрів, треба використати 70-80 ракет ATACMS та Storm Shadow у змішаному циклі", - сказав полковник ЗСУ.

За його словами, також обов'язково потрібно здійснити атаку сотнею безпілотників, щоб нейтралізувати зенітно-ракетне прикриття. Черник наголосив, що найголовніше – топити кожну баржу, яка прямуватиме на ремонт моста.

Дивіться на відео інтерв'ю Петра Черника Главреду:

Хто такий Петро Черник

Військовий експерт, полковник, колишній завідувач кафедрою іноземних мов та військового перекладу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Вибухи в Криму - новини за темою

Нагадаємо, партизанський рух "Атеш" повідомляв, що у місті Алушта в тимчасово окупованому Криму пізно ввечері 23 травня прогриміли вибухи - було уражено вузол зв'язку російських окупантів.

В тимчасово окупованому Криму в ніч на неділю, 19 травня, також прогриміли вибухи. У російському Міноборони казали, нібито вночі Росію атакували 60 безпілотниками, а на Крим нібито летіло 9 ракет ATACMS.

Що відомо про ракети ATACMS / Інфографіка: Главред

17 травня, Головне управління розвідки Міноборони та Служба безпеки України спільно проводили операцію в тимчасово окупованому Криму. Ціллю атаки були кораблі та інші плавзасоби Чорноморського флоту РФ, але через роботу російських ППО і РЕБ було вражено також інші об’єкти.

Читайте також:

Новини заразКонтакти