"Креативні": ректор КПІ похвалив студентів, які встановили приховану камеру в жіночій душовій

Ректор КПІ Михайло Згуровський / УНІАН

Михайло Згуровський не став приділяти увагу інциденту з появою відеокамери в жіночій душовій місцевого гуртожитку.

Ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський дивно відреагував на інцидент з прихованою камерою в жіночій душовій. На це він відповів, що у виші креативні студенти.

"Креативні у нас студенти", – ректор КПІ лише однією фразою прокоментував ситуацію та відразу перейшов до іншої теми. Водночас у студмістечку вишу кажуть, що за розслідування інциденту взялися служба охорони та безпеки вишу та поліція.

Надалі вже поліція буде приймати рішення про подальшу долю цього студента, який встановив систему відеоспостереження в жіночій душовій, – сказав директор студмістечка Олександр Іщенко.

Що відомо про інцидент з прихованою камерою

Завідувачка гуртожитку, яка спочатку обіцяла тримати справу на контролі, закликає дівчат, охочих написати колективну заяву, "вгамуватися". На її думку, вимагати покарання для порушника – це булінг.

У підсумку почали досудове розслідування за статтею про порушення недоторканності приватного життя. Санкція статті передбачає обмеження волі до 3 років.

Читати такожНе відпрацював 3 роки: український студент виплатить понад 120 тисяч гривень університету в Тернополі

Раніше Главред писав, що студентів з Національного медичного університету імені Богомольця в Києві змушують вакцинуватися від коронавірусу. Якщо вони цього не зроблять, то у виші не будуть допускати їх на заняття та навіть погрожують відрахувати.

Що показово, якщо у студентів немає щеплення, то вони повинні показати ПЛР-тест, проте він повинен бути свіжим. А це означає, що здавати його треба кожні 3 дні. Молодим людям сказали, що якщо буде 25% пропусків лекцій – їх будуть просто відраховувати. Можна заплатити і повторно пройти курс, але для цього вимагають все ті ж сертифікати про вакцинацію.

Читайте також:

Новини заразКонтакти