Кравчук розповів, як в ОРДЛО блокують мирні кроки щодо Донбасу

Леонід Кравчук / УНІАН

Окупанти шукають причини для того, щоби скасувати незручні або невигідні для них рішення.

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що представники "ДНР" і "ЛНР " продовжують блокувати вирішення питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Кравчук розповів, що загонам "народної міліції "ДНР" дали дозвіл придушувати вогневі точки і стріляти на випередження, передає телеканал Дом.

"Я це питання офіційно порушив на засіданні ТКГ. Запитав, чи не є це початком нівелювання, скасування ухваленого 22 липня минулого року документа про загальну "тишу"? На це запитання я відповіді не отримав", - сказав глава української делегації в ТКГ.

За його словами, представники Росії та підконтрольних їй терористів з окремих регіонів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) намагалися пояснити те, що відбувається тим, що "це відповідь на якісь зовнішні чинники". При цьому не уточнили, що малося на увазі під "зовнішніми факторами".

Кравчук вважає, що представники ОРДЛО в переговорному процесі шукають причини для того, щоби, по-перше, скасувати незручні або невигідні для них рішення.

"По-друге, заблокувати будь-які кроки, які поступово могли б привести до миру на Донбасі. Те, що блокуються контрольно-пропускні пункти, що блокується обмін утримуваними особами, блокується багато гуманітарних, екологічних проблем. Таких проблем багато, а вони стосуються життя людей - їхнього здоров'я, пенсій, взагалі відносин з родичами. Все це блокується", - перерахував він.

Кравчук також повідомив, що найближче засідання Тристоронньої контактної групи, згідно з планом, відбудеться 17 березня.

Читати такожАрестович розповів, як Кремль шантажує Україну

Війна на Донбасі та врегулювання ситуації - останні новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти