"І це мінімум": росіяни за червень втратили понад 50 суден - ВМС України

Сили оборони знищили майже 60 суден РФ за червень / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Речник військово-морських сил ЗСУ зазначив, що за червень українські захисники змогли знищити 58 плавзасобів російської окупаційної армії на Півдні України.

Сили оборони України змогли знищити понад 50 російських плавзасобів протягом червня 2024 року. Про це у своєму Facebook повідомив речник Військово-Морських Сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Знаю, мої читачі чекали цього числа: 58. Стільки плавзасобів за місяць втратив ворог на Півдні. І це мінімум», — йдеться у повідомленні.

Крім того, раніше він відзначав, що лише за 3 доби з 27 до 30 червня, російські окупанти в акваторії Дніпра втратили 13 плавзасобів.

"Я знаю, вам цікаво: 13 човників за 3 доби втратили росіяни на Дніпрі. Цікаво, що закінчиться раніше: човники чи "ваньки". Скоро дніпровські раки вже розміром з лобстерів будуть", - написав Плетенчук.

Що відомо про Дмитра Плетенчука?

Дмитро́ Ві́кторович Плетенчу́к — український військовослужбовець, капітан 3 рангу, керівник пресцентру Сил оборони Півдня (з 22 квітня 2024).

З 2014 року працював у прес-службі миколаївського відділення «Правого сектора». З 2016 по 2020 рік служив пресофіцером у 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олекси Алмазова. З лютого по листопад 2022 року працював пресофіцером у Миколаївській ОДА. Після деокупації Херсона у листопаді 2022 року, пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи «Грім».

У травні 2023 року став речником командування ВМС ЗС України.

Бої на Півдні України - що відомо про знищення суден РФ

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, українські захисники знищили щонайменше 5 човнів російських окупантів і одну важливу морську ціль, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

6 червня в Чорноморському районі тимчасово окупованого Криму було знищено судно окупантів. Операцію провело Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В ніч на 6 червня спецпідрозділ департаменту Головного управління розвідки Міноборони знищив у Криму російський буксир "Сатурн". Проте, основним викликом для росіян в Криму стала інша обставина, що викликала проблеми. Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Інші новини:

Новини заразКонтакти