Загибель помічника Залужного: офіцеру, який подарував гранати, оголосили підозру

Офіцеру, який подарував гранати Частякову, оголосили підозру/ колаж: Главред, фото: ДБР, Instagram Геннадія Частякова

Офіцер, не маючи відповідного дозволу, приніс 8 гранат до свого кабінету. 6 з них він упакував і подарував колезі на день народження.

Співробітники Державного бюро розслідування повідомили про підозру офіцеру з Апарату помічників Головнокомандувача ЗСУ, який подарував своєму колезі Геннадію Частякову гранати на день народження. Внаслідок розриву однієї з гранат Частяков загинув.

У ДБР встановили, що офіцер, не маючи відповідного дозволу на зберігання таких боєприпасів, приніс до свого службового кабінету вісім ручних універсальних наступально-оборонних гранат "DM 51A2". Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Далі офіцер упакував шість з восьми гранат у подарунковий дерев’яний ящик і поклав туди пляшку міцного алкоголю. Такий подарунок він вручив військовослужбовцю Геннадію Частякову у честь його дня народження.

"Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв. Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів", – зазначили у ДБР.

Зазначається, що офіцеру повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Згідно з цією статтею, офіцеру загрожує позбавлення волі на термін до 7 років.

Офіцеру, який подарував гранати Частякову, оголосили підозру/ ДБР
Офіцеру, який подарував гранати Частякову, оголосили підозру/ скрін

Дивіться відео з коментарем речниці ДБР:

Загибель помічника Залужного

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року в селі Чайки (Київська область) внаслідок розриву гранати загинув військовослужбовець Геннадій Частяков, який працював помічником Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 13-річний син Геннадія Частякова після вибуху перебуває у важкому стані, його дочка отримала легкі ушкодження.

У Державному бюро розслідувань головною версією загибелі Частякова вважають нещасний випадок в результаті необережного поводження з боєприпасами. Проте загалом розглядається кілька версій, що могло стати причиною трагедії:

Пізніше стали відомі нові факти про загибель помічника Залужного. Речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева розповіла, що людина, яка подарувала загиблому помічнику головкому ЗСУ Валерія Залужного – майору Геннадію Частякову гранати, попередила його, що вони були бойовими.

Читайте також:

Новини заразКонтакти