Генерал-експерт розповів, чи зважиться Путін взимку на вторгнення в Україну

Генерал Романенко розповів, чи зважиться Путін взимку на вторгнення в Україну / Reuters

Генерал-лейтенант Ігор Романенко впевнений, що швидкий наступ Росії на Україну зможе забезпечити тільки значна підтримка "з повітря".

Російська Федерація може зважитися на повномасштабне вторгнення в Україну взимку-в першу чергу тому, що у неї є успішний досвід зимового наступу в районі Дебальцевого на початку 2015 року. Такої думки дотримується колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, повідомляє РБК.

На думку Романенка, президент РФ Володимир Путін ще не прийняв остаточне рішення про масштабний військовий удар Україні, але цілком може зважитися за підсумками онлайн-зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Він також зазначив, що у Росії вже є досвід вдалої зимової наступальної операції проти української армії. Мова про захоплення важливого транспортного вузла Дебальцеве в Донецькій області в кінці січня-початку лютого 2015 року. Тоді підрозділи російської армії і сепаратистів "Л/ДНР" змогли захопити місто і витіснити українські війська.

"На жаль, ми маємо досвід Дебальцеве, яке було взимку. І взагалі вони (росіяни, - ред.) - Північні люди, і проходять підготовку у відповідних умовах. Тобто для них це не складне питання (ведення війни в зимових умовах − Главред) ",- зазначив Романенко.

Крім того, генерал впевнений, що швидкий наступ Росії зможе забезпечити тільки значна підтримка "з повітря".

Читати також"У суспільстві сіють паніку": у Міноборони України пояснили, чи готові до нападу Росії

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що американські журналісти видань The Washington Post і Politico раніше публікували матеріали про те, що Росія почала стягувати війська до кордонів України. На підтвердження своїх слів журналісти показували супутникові фотознімки передислокації військової техніки.

В Північноатлантичному альянсі встановили серйозне посилення російської військової сили біля кордонів України. За словами генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, у РФ є можливість для проведення військової операції проти української держави.

Британські журналісти видання Financial Times заявляли, що у спецслужб заходу є інформація, згідно з якою фіксується висока ймовірність військового вторгнення Росії в Україну. Заступник Міністра оборони Ганна Маляр підтвердила такі відомості.

У Британії також попередили про те, що Лондон повинен бути готовий до можливої війни з Росією через міграційну кризу в Польщі і стягування Москвою військ до кордонів України.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти