Флот РФ уже не може вплинути на хід бойових дій в Україні: у ВМС здивували заявою

Російський флот уже не може вплинути на перебіг бойових дій в Україні / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, facebook.com /Дмитро Плетенчук

Росія вважає себе "потужною морською державою", проте вона все одно технологічно відстає від країн НАТО, заявив Дмитро Плетенчук.

Російський флот втратив здатність впливати на хід бойових дій в Україні. Незважаючи на кількість кораблів, Чорноморський флот РФ паралізований і не здатен ефективно діяти в азово-чорноморському регіоні. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Який би не був ступінь готовності та кількість одиниць (російського флоту - Главред) – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи, що деякі одиниці могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть дати ради навіть тим одиницям, що в них залишаються у Чорноморському флоті, який фактично паралізований в азово-чорноморському регіоні", - розповів речник.

За його словами, з інших акваторій, зокрема в Середземномор'я, росіяни не можуть потрапити. Щодо Каспію, то ворог не використовує це сполучення.

Плетенчук зазначив, що Росія намагається позиціонувати себе як "потужну морську державу", але насправді технологічно значно поступається країнам НАТО. Слабкість російського флоту, як зазначив речник, чітко підтверджується результатами реальних бойових дій в Україні.

"Вони себе вважають потужною морською державою, але в будь-якому разі вони технологічно відстають від країн НАТО, і їхній рівень боєготовності ми бачили в нашому Чорному морі й відповідно рівень тактики й стратегії теж. Тому грати м’язами можна, але реальні бойові дії розставляють все по своїх місцях, і картина виявляється трошки інакшою", - додав Плетенчук.

Що відомо про Дмитра Плетенчука?

Дмитро́ Ві́кторович Плетенчу́к — український військовослужбовець, капітан 3 рангу, керівник пресцентру Сил оборони Півдня (з 22 квітня 2024).

З 2014 року працював у прес-службі миколаївського відділення «Правого сектора». З 2016 по 2020 рік служив пресофіцером у 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олекси Алмазова. З лютого по листопад 2022 року працював пресофіцером у Миколаївській ОДА. Після деокупації Херсона у листопаді 2022 року, пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи «Грім».

У травні 2023 року став речником командування ВМС ЗС України.

Російський флот - новини за темою

Нагадаємо, під час операції ГУР МО України було виведено з ладу тральщик Балтійського флоту РФ "Олександр Обухов". Судно, що базувалося у Балтійську, отримало серйозні пошкодження двигуна через потрапляння води в газохід.

Також речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що російський військово-морський флот не має перспектив розвитку і страждає від технічного відставання. Росія має чотири флоти, але через відсутність сучасних кораблів, включаючи кораблі першого рангу у Чорноморському флоті, вони фактично перетворилися на флотилії.

Як повідомляв Главред, російський авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" не використовувався вісім років, і схоже, його не планують повертати на службу. За даними Forbes, Кремль перепризначив частину екіпажу крейсера до армії, і вони зараз воюють та гинуть в Україні, що свідчить про нестачу живої сили в армії РФ.

Читайте також:

Новини заразКонтакти