Естонія розглядає можливість відправлення своїх військових в Україну

Естонія розглядає можливість відправлення своїх військових в Україну/ колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Якщо таке рішення буде прийняте, то відправлені Естонією військовослужбовці будуть виконувати небойові завдання.

Уряд Естонії розглядав можливість відправлення своїх військовослужбовців на захід України.

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ганно Певкур, повідомляє Польське радіо. У той же час естонський міністр уточнив, що ці військові виконували б небойові завдання.

За словами Певкура, наразі не було ухвалене конкретне рішення. Також він наголосив, що в такому разі Естонія мала б гарантувати безпеку своїх інструкторів.

"Якби у нас був великий контингент, скажімо, підрозділ розміром у бригаду з технікою, це було б дуже великою ціллю для росіян", – зазначив він.

Також він додав, що рішення про введення військ в Україну має ухвалитися консенсусом країн-членів НАТО.

"Треба враховувати всі деталі: заходи захисту сил, а також логістику. Тому зараз ми продовжуємо навчання в Польщі та Великій Британії. Подивимось, як розвиватиметься ця тема", – зазначив міністр.

Певкур наголосив, що союзники докладають усіх зусиль, щоб Україна могла виграти війну.

Війна в Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що Україну обстрілюють ракети з іноземними деталями – Буданов дорікнув Заходу. Захід щоразу "відводить очі", коли мова йде про постачання іноземних компонентів для російських ракет.

Нагадаємо, у Європі зробили прогноз про терміни війни з Росією і назвали дві умови. Європейському Союзу радять посилити свою оборонну промисловість.

Раніше повідомлялося, що росіяни влучили у газовоз на Чернігівщині – вибух убив трьох людей, зокрема дитину. Серед убитих – шестирічна дитина, повідомили в ОВА.

Читайте також:

Новини заразКонтакти