Експерт спрогнозував, чим закінчиться черговий конфлікт України та Угорщини

Між Україною та Угорщиною знову спалахнув дипломатичний скандал / hvylya.net

Угорщина навряд чи стане дзеркально відповідати на заборону в'їзду своєму чиновнику, вважає Володимир Горбач.

Рішення української влади щодо забороні в'їзду уповноваженому угорського міністра закордонних справ Іштвана Грежу цілком обгрунтоване.

Про це в коментарі Главреду розповів політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

На його думку, порушення угорського чиновника очевидно і незаперечно як для Будапешта, так і для самого Іштвана Грежу і надалі з боку угорської влади навряд чи підуть будь-які дзеркальні дії.

"Угорщина вже відреагувала викликом українського посла в своє МЗС для отримання пояснень і, я сподіваюся, що на цьому інцидент буде вичерпаний і надалі ні цей Угорський чиновник, ні його колеги не стануть повторювати таких дій. Поки рішення Києва прийнято щодо однієї людини і якщо відповідати на нього дзеркально, то, для початку, потрібно буде знайти якогось українського чиновника і ще придумати, яким чином він міг би втручатися у внутрішні справи Угорщини, в нинішніх умовах неможливо", - пояснив Горбач.

Читати такожУкраїна і Угорщина прийняли рішення щодо конфлікту про втручання у вибориПри цьому експерт не виключає, що будь-які спроби угорського МЗС помститися, принаймні, поки ним керує чинний глава МЗС Угорщини Петер Сіярто, можливі.

"Асиметрично угорська влада може псувати нам настрій ще дуже довго і все це стосуватиметься співпраці України з НАТО у форматі зустрічей, самітів, на вищому політичному рівні, адже саміти НАТО за участю України не відбуваються більше двох років саме через їх блокування Угорщиною. Але зі зміною адміністрації Білого дому їм і це буде робити складніше, тому що Джо Байден буде виступати проти цього набагато категоричніше, ніж Дональд Трамп", - переконаний експерт.

Нагадаємо, що раніше Угорщина передала українському послу Любові Непоп ноту протесту у зв'язку із забороною в'їзду в Україну уповноваженому угорського уряду з питань співпраці між Саболч-Сатмар-Берегською областю та Закарпаттям Іштвану Греже.

Автор: Анастасія Заремба
Новини заразКонтакти