Експерт підрахував, у скільки обійдеться українцям скасування літнього часу

Світло по всій країні включатиметься на одну годину раніше / Wikipedia

Патріотизмом в нашій країні можна прикрити будь-яке злодійство, вважає Олександр Скубченко.

Глава Житлового союзу України Олександр Скубченко вважає, що скасування переходу на літній час не принесе українцям ніякої користі. Крім того, влетить у копієчку.

Як розповів експерт Главреду, якщо скасувати літній час, то це означатиме скорочення світлового дня на одну годину.

"Відповідно, світло по всій країні включатиметься на одну годину раніше і плюс потрібна буде додаткова година на освітлення. Нехитрі підрахунки показують, що 17 мільйонів домогосподарств в країні тільки на освітлення витратять близько 2 мільярдів гривень за півроку. Якщо сюди ж додати зовнішнє освітлення в містах і на трасах, то набереться ще більша сума», - зазначив Скубченко.

Він нагадав, що Міненерго раніше звітувало про те, що промисловість України стала споживати менше електроенергії.

"Відповідно, потрібно збільшувати цей показник за рахунок освітлення. Тому всі ці розмови про скасування переведення годинників як відходу подалі від Москви - повна маячня. Патріотизмом в нашій країні можна прикрити будь-яке злодійство, але тут немає жодного здорового глузду і, тим більше, користі для людей», - вважає глава Житлового союзу.

Скубченко додав, що єдине, для чого це робиться – щоби відібрати гроші на погашення надвисокого тарифу для зеленої енергетики, вагома частина доходів від якої йде до бізнесмена Ріната Ахметова.

"Тож, все справедливо: людям — тарифи, Ахметову — палаци», - резюмував Скубченко.

Нагадаємо, раніше член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко повідомив, що наприкінці 2020 року Рінат Ахметов купив для свого сина віллу в передмісті швейцарської Женеви. Вартість покупки - 60 мільйонів франків або 2 мільярди гривень.

Читати такожЛікар пояснив, який час кращий для людини - зимовий або літній

Переведення годинників на літній і зимовий час

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти