Демобілізація 500-700 тисяч осіб: Золотарьов розкрив, для чого Україна хоче створити ПВК

Україна готується створити ПВК / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, t.me/osirskiy

Андрій Золотарьов розповів, чому Україна готує венчурний законопроєкт про ПВК під майбутнє.

На сайті Главред відбувся чат із політологом, директором аналітичного центру "Третій сектор" Андрієм Золотарьовим. Він відреагував на ідею Міноборони України про створення приватних військових компаній, який у нас пропонується іменувати "міжнародними оборонними компаніями".

"Хід правильний, з огляду на те, що у нас через фронт пройшли сотні тисяч людей. Психологи зазначають, що приблизно 5% людей ловлять кайф на війні, для когось це найкращий період у житті. Потім до них приєднуються ті, хто себе не знайшов у мирному житті з низки причин (сім'я розпалася, роботу не знайшов тощо)", - зазначив експерт.

Золотарьов також поснив, що приблизно 10% треба знайти сферу застосування. Тому і з'явився такий венчурний законопроєкт під майбутнє. А попит на українських військових напевно буде і після війни, адже руки і голови таких людей потрібно зайняти.

"Росія пішла пішла далі в цьому. Але для "Вагнера" розгром колони туарегами, можливо, стане лебединою піснею. Це була єдина точка, де досі працювали оператори "Вагнера". З усіх інших місць їх витіснили або інтегрували. Судячи з усього, туди замість них прийде Африканський корпус, який набагато краще оснащений матеріально і технічно, і який не вчинить тих ексцесів, які були можливі з Пригожиним", - пояснив Золотарьов.

Він також додав, що досвід у цій сфері продемонстрував свою ефективність. Хай там як, "вагнерівці" - це зеки, яких вербують по зонах. Крім цього, там є категорія професіоналів, які воювати і люблять, і вміють. І це серйозний противник, додав Золотарьов.

"У будь-якому разі, після закінчення військових дій мільйонну армію економіка України утримувати не зможе. А отже, постане завдання демобілізації 500-700 тисяч осіб. І частину цих людей потрібно зайняти, щоб вони застосовували свої навички поводитися зі зброєю десь, а не всередині країни", - зазначив він.

Дивіться відео повної бесіди з Андрієм Золотарьовим про переговори з Росією, вибори в США і перспективи завершення війни:

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрі́й Володи́мирович Золотарьо́в (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник центру «Третій сектор». Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина (1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Нагадаємо, що в Україні хочуть легалізувати ПВК. Нардепам пропонується узаконити діяльність міжнародних військових компаній. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроєкт. Автори законопроєкту називають низку причин для легалізації військових компаній.

Стало відомо, коли бійці "Українського легіону" приєднаються до ЗСУ. Юрій Камельчук заявив, що вже у вересні цього року сотні бійців "Українського легіону" зможуть приєднатися до ЗСУ і допомогти їм захищати Україну від збройної агресії Росії.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти