"Був відданий країні": окупанти вбили внука відомого українського художника

На фронті загинув Олександр Сидорук / Колаж фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського, Олександр Маркушин

20 квітня на фронті загинув старший солдат Володимир Сидорук з Ірпеня.

Російські окупанти вбили українського військового Володимира Сидорука. Він був онуком заслуженого художника України, якого також звали Володимир Сидорук. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Володимир народився у 1974 році. Останні 15 років він проживав в Ірпені у будинку його дідуся.

"Закінчив КНЕУ за спеціальністю радіомеханіка та здобув вищу освіту в Європейському Університеті. Займався проєктуванням, дизайном, ремонтом будинків, електромонтажними роботами. Брався за найскладніше, забезпечуючи домівки світлом та наповнюючи теплом людські серця", - написав Маркушин.

З першого дня війни Володимир став на захист України. Його зарахували до ремонтно-відновлювального підрозділу військової частини А0998 у місті Яворів. Він ремонтував бойову техніку та повертав на фронт машини, які були майже втрачені у бою.

"У Володимира були не тільки золоті руки, а й добре серце. Він був надійним, порядним, чесним, відданим своїй країні, родині та друзям", - додав Маркушин.

Старший солдат загинув 20 квітня цього року у місті Дружівка Донецької області.

Як повідомляв Главред, у боях з російськими окупантами на бойових позиціях біля населеного пункту Новобахмутівка Донецької області 9 квітня загинув 50-річний Ігор Руденко з Вінницької області. Захищати рідну землю він пішов разом з сином Ренатом. Відбиваючи атаку ворога, він врятував життя синові, накривши його власним тілом.

Також на війні в Україні загинув житель Хмельницької області Василь Шаблій. Героя провели в останню дорогу в селі Нестерівці. Військовослужбовець бригади "Едельвейс" загинув у боях за Бахмут на наступний день після свого 46-го дня народження 16 лютого.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти