Більшість українців переконані, що країна йде не туди: свіже опитування

Більшість українців переконані, що країна йде не туди / УНІАН

Найменше українців упевнені у правильності курсу на сході країни.

Свіже опитування показало, що в Україні 74,3% громадян переконані, що країна рухається у неправильному напрямку, і тільки 10% вважає, що держава розвивається правильно.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 15,7% респондентів не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати на запитання.

Водночас найменше українців впевнені у правильності курсу на сході країни (6,6%) і на Донбасі (4,6%). Там же найбільше впевнені у неправильності розвитку ситуації в Україні (82,6% і 90,7% відповідно) і найменше вагалися з відповіддю.

Крім того, на півдні України спостерігається позитивніший настрій. Там 63,6% опитаних відповіли, що справи в Україні рухаються у неправильному напрямку, а 15,7% не згодні з ними.

Зазначимо, соціологи 22 січня опитали 1005 респондентів від 18 років і старше, які проживають у всіх регіонах України, крім Криму та непідконтрольних Києву частин Донбасу.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,1% - для показників, близьких до 50%, 2,7% - для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Які опитування українців проводилися раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти