"Болючий удар": Київ анонсував відповідь на газову угоду Угорщини та РФ

У Києві анонсували відповідь на газову угоду Угорщини і РФ / УНІАН

Україна формує конкретний план дій, підкреслив Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про кроки у відповідь Києва після укладення нового газового контракту між Угорщиною і російським Газпромом про постачання газу в обхід України.

Як підкреслив він в інтерв'ю ТСН, Україна готує план дій у відповідь на угоду Москви і Будапешта.

"Це був болісний удар по ряду причин. І ми відповіли. Зараз ми аналізуємо з точки зору економіки і безпеки наслідки події і формуємо конкретний план дій у відповідь», — сказав Кулеба.

На питання про те, чи обговорювався цей договір з главою турецького МЗС Мевлютом Чавушоглу, український міністр сказав, що сторони «приділили значну увагу співпраці» між двома країнами у сфері енергетики, в тому числі і газу, розглянувши «весь комплекс питань».

«Я зараз залишуся більш дипломатичним. Але однозначно ця тема у нас серед пріоритетів. Ми шукаємо рішення, які будуть відповідати інтересам українського енергозабезпечення», — додав Кулеба.

Читати такожВ Угорщині заявили про відновлення транзиту газу через Україну: у Києві спростували

Газова суперечка України та Угорщини: в чому причина

27 вересня Угорщина підписала в Будапешті новий довгостроковий контракт з російським концерном Газпром на постачання газу в обхід України.Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання цього контракту між Угорщиною і Росією.

Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.

Крім того, українська сторона також звернеться до Європейської Комісії щодо надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди європейському законодавству в галузі енергетики.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти