Австрійка отримала 12 років за заклики до Путіна: журналіст порівняла з Україною

Моніка Унгер / Фото: скріншот з відео

У соцмережі згадали, що в українській політиці колабораціонізм – часте явище.

Журналіст Тетяна Даниленко висловила думку, що гучна історія з громадянкою Австрії Монікою Унгер, яка отримала 12 років в'язниці за заклики до президента РФ Володимира Путіна ввести війська, дзеркально відображається в українських вищих ешелонах влади.

В Facebook Даниленко нагадала історію австрійки, яка поставила під сумнів легітимність влади у своїй країні і відкрито симпатизувала главі Кремля.

"Австрійська Феміда дала їй 14 років в'язниці, але Унгер згодом виграла апеляцію. Суд переглянув справу і тепер дав їй 12 років в'язниці. Заарештували групу ще 2017 року. Моніка Унгер свого часу була проголошена своїми соратниками «президентом Конфедерації». Вона планувала військовий переворот і відкрито попросила допомоги у Путіна", - сказано в повідомленні.

За словами журналіста, в Україні подібні колабораціоністи залишаються безкарними. Більш того, вони займають високі пости у владі і володіють медіахолдингами.

"Хотілося б нагадати, що наша Моніка на цих виборах балотується в мери, а колективна Моніка сидить в парламенті і володіє пучком медіаактивів", - написала Даниленко.

У коментарях користувачі підтримали думку автора.

Читати такожВ Австрії посадили на 12 років жінку, яка закликала Путіна ввести війська

Нагадавши:

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти