Армія РФ проривається у Донецькій та Луганській областях: в ISW розкрили загрози

Яка ситуація на фронті / колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, скріншот: deepstate

У Росії заявили, що війська РФ просунулися в районі Табаївки, Піщаного та Макіївки - аналітики ISW розкрили правду.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що країна-агресор Росія продовжує свої спроби окупувати нові території України. Останні геолокаційні кадри фіксують просування росіян у Донецькій та Луганській областях.

Геолокаційні кадри від 18 та 19 серпня вказують, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Новоселівського (південний схід від Куп'янська) та на південний захід від Андріївки (на захід від Сватового), йдеться у звіті ISW.

Російські воєнкори стверджували, що війська РФ також просунулися в районі Табаївки, Піщаного та Макіївки, але ISW не виявив підтвердження цим заявам.

Що відбувається на Луганщині / карта: ISW

Ситуація на Донеччині

Міноборони РФ 19 серпня заявило, що російські війська захопили залізничну станцію Виїмка, на південний схід від Виїмки (південний схід від Сіверська). За заявою російського воєнкора, росіяни також просунулися на схід від залізничної станції, хоча ISW не спостерігав візуальних свідчень нещодавніх російських наступів у цих районах.

Один із російських воєнкорів заявив, що війська РФ захопили та зачистили укріплення ЗСУ на схід від Жовтневого у східній частині Часового Яру, проте ISW не бачив візуальних доказів цієї заяви.

Росіяни просуваються на Донеччині / карта: ISW

Декілька воєнкорів РФ додатково заявили, що росіяни захопили весь Нью-Йорк і зачищають позиції в північній частині населеного пункту. Також були заяви про те, що війська РФ просунулися до південної частини Нелипівки та зміцнюють нові позиції у населеному пункті.

Проте ISW поки що не спостерігав візуального підтвердження жодної з цих заяв, а також досі не має візуальних доказів того, що російські сили контролюють увесь Нью-Йорк.

Чий Нью-Йорк / карта: ISW

У понеділок, 19 серпня, російські війська продовжили наступальні дії на захід від Донецька, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Зокрема, мова йде про наступ в районі Красногорівки та Георгіївки.

У той же час, геолокаційні кадри від 17 липня вказують на те, що війська РФ нещодавно просунулися в північно-західній частині Павлівки.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Нагадаємо, що ситуація на Покровському напрямку погіршується. Генерал-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко заявив, що на ситуація на фронті в Україні погіршується і потребує зміни підходу. Зараз РФ зосередилися на просуванні в бік траси Костянтинівка - Покровськ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ контролюють майже 100 населених пунктів у Курській області. Загалом Україна контролює вже понад 1250 квадратних кілометрів у Курській області. Ця операція стала найбільшою інвестицією України.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти