Арестович послав матом користувача Facebook через прохання писати українською

Арестович потрапив у мовний скандал/ Фото Facebook

Представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович потрапив у мовний скандал і нарвався на гнів українців.

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі( ТКГ), позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович потрапив у черговий скандал. Цього разу - мовний.

Арестович опублікував у соцмережі Facebook допис про засідання ТКГ. У ньому йшлося про те, чим займається українська делегація на засіданнях. Допис був опублікований російською мовою.

"Українська делегація в ТКГ - це як парламентер, який утримує терориста розмовами, поки спецзагони підбираються, щоби заспокоїти його надовго. А іноді перемовникам вдається домовитися і без спецзагонів. Принаймні, з приватних питань. І якщо ми здобули хоча б одного заручника, домовилися пронести їжу, надати медичну допомогу - значить, вже говорили не дарма", - написав Арестович.

Під постом один з користувачів попросив позаштатного радника керівника Офісу президента написати текст державною мовою, на що отримав вкрай грубу відповідь. Арестович послав його "на три букви" і запитав: "Так зрозуміліше?".

Користувачів соцмережі обурила грубість Арестовича.

"Альоша. Тебе поважала величезна кількість людей. Почитай зараз коментарі до своїх постів. Що ти наробив.... Ти - ворог. Ворог моєї України", - прокоментувала Тетяна Козаченко.

"А ось я від цього кінченого не можу відписатися. Я журналіст. І змушений дивитися на мат офіційної особи на офіційному акаунті. Вибачте, але це так не працює. Офіційна особа не має права посилати на@уй, інакше це не офіційна особа, а кінчене хамло. Мало того, що він російський фейк поширив, так тепер йому і українська мова не подобається. Знаєте, кому ще не подобається українська? - "тій стороні", - обурився Макс Литвиненко.

"Схоже привіт від Кернеса, такого ж недалекого і російськомовного. Ось ви член ТКГ виявляється - високої про себе думки. А насправді один пафос і понти. А король виявився голим", - зазначила Ірина Светочева.

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти