Арестович оцінив шанси бойовиків ОРДЛО перемогти бійців ЗСУ

Бойовики влаштовують провокації на Донбасі, щоби чинити тиск на ЗСУ / УНІАН

У Росії немає раціональних причин переводити конфлікт у повномасштабне протистояння. Але світ створений з конфліктів, які починалися з ірраціональних причин.

Якщо бойовики "ДНР" і "ЛНР" підуть штурмом на бійців Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі без підтримки Росії, то будуть просто знищені.

Про це заявив в ефірі телеканалу Україна 24 радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович. На думку експерта, у Росії немає раціональних причин переводити конфлікт в повномасштабний.

"Вони (Росія, - ред.) просто нарвуться на реакцію міжнародної спільноти. У них немає рішучої переваги над українською армією. Це буде кривава бійня для обох сторін, яка не дає їм шансів вирішити військові завдання таким чином, щоби це могло принести значні політичні досягнення", – вважає радник глави ТКГ.

При цьому Арестович зазначив, що загроза повномасштабного конфлікту завжди є, тому що «світ створений з конфліктів, які починалися з ірраціональних причин».

"Поки можу сказати наступне: без того, щоби втрутилася російська військова машина, шансів на успіх у Першого і Другого армійського корпусу Збройних сил Росії, які вони через непорозуміння називають "арміями ЛНР і ДНР", немає жодних. Ми їх знищимо при будь-якій спробі наступати", - додав представник ТКГ.

Арестович також вважає, що бойовики влаштовують провокації на Донбасі, щоби чинити тиск на Збройні Сили України (ЗСУ), створити ефект загрози війни і досягти певних поступок.

Читати такожЕксперт назвав умову закінчення війни на Донбасі

Ситуація на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти