США впровадили санкції проти Xiaomi та інших китайських компаній - список

США ввели санкції проти Xiaomi / Xiaomi

Xiaomi зможе продовжити співпрацю з американськими компаніям, так що Android поки що залишиться доступним для користувачів Xiaomi.

Сьогодні США схвалили сміливе рішення і впровадили економічні санкції проти Xiaomi та ще 8 китайських компаній, звинувативши їх у зв'язках з китайськими військовими. Ці обмеження мають змусити американських інвесторів позбутися своїх часток у цих фірмах до 11 листопада 2021 року, повідомляє Reuters.

Ось повний список компаній, щодо якого застосовані санкції:

"Міністерство оборони повно протидіятиме стратегії розвитку військово-цивільного синтезу Китайської Народної Республіки (КНР), метою якого є модернізації Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), забезпечуючи її доступ до передових технологій, розроблених компаніями, університетами та дослідницькими програмами КНР, які здаються цивільними», — сказано в заяві Міноборони США.

Американським інвесторам заборонили вкладатися в компанії з цього списку, а також пропонується позбутися своїх часток у цих фірмах до 11 листопада 2021 року.

Водночас Xiaomi зможе продовжити співпрацю з американськими компаніями, так що Android поки залишиться доступним для користувачів Xiaomi. Санкції також не вплинуть на ланцюжок постачання Xiaomi та не завадить продавати обладнання компанії на території США.

Читати такожXiaomi вміє дивувати: представлений Найдешевший флагман на ринку

За словами представника Xiaomi, компанія зараз розглядає потенційні наслідки цієї події, щоб отримати більш повне уявлення про його вплив на групу. Крім того, Xiaomi планує вжити необхідних заходів, щоб захистити інвестиції компанії і власників акцій.

У Xiaomi також спростували будь-який зв'язок компанії з комуністичною китайською військовою компанією.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти