Хакери зламали сервера творців Cyberpunk 2077 і погрожують "знищити компанію"

Творців Cyberpunk 2077 зламали / CD Projekt Red

Вони змогли завантажити вихідний код Cyberpunk 2077, Відьмака 3 і Гвінта, а також отримати доступ до бухгалтерських, адміністративних та інших документів.

Компанія CD Projekt RED повідомила у себе у Твіттері, що на неї була здійснена масштабна хакерська атака. Згідно з прикріпленим до посту зверненням зловмисників, в руки хакерів потрапили вихідні коди Cyberpunk 2077, The Witcher 3 і Gwent.

Зловмисники також отримали доступ до різноманітної документації, з-поміж якої фінансові звіти, і, швидше за все, електронні листи. Крім цього хакери зашифрували частину даних з серверів, проте співробітники студії змогли відновити їх з бекапів.

CD Projekt не має наміру вести переговори та почала розслідування інциденту, допомогу в якому надають співробітники правоохоронних органів і фахівці IT-сфери. Компанія займається відновленням втрачених файлів і запевняє, що атаковані сервери не містили особистих даних користувачів. Додатково до цього CD Projekt вже звернулася за допомогою до уряду Польщі для того, щоб знайти відповідальних за атаку і розібратися з ними.

Хакерські атаки останнім часом набирають великих обертів в індустрії ігрових розваг. У жовтні 2020-го група зловмисників отримала вихідний код програмного забезпечення Crytek, а також майбутнього бойовика Watch Dogs Legion за авторством Ubisoft, який був злитий в мережу прямо в день релізу.

У листопаді минулого року ми повідомляли про іншу хакерську атаку, в ході якої стався масштабний витік даних Capcom. Зловмисники викрали більше терабайта даних з корпоративних мереж в США, Японії й Канаді та зажадали 11 млн доларів за їх нерозголошення. Втім, Capcom не поспішає йти назад, в результаті чого в мережі кожен день з'являються свіжі дані про різні проєкти та угоди видавця, в тому числі майбутнього зомбі-екшену Resident Evil Village.

Якщо раніше повідомлялося тільки про спойлерні назви файлів з кат-сценами, то зараз інтернетом гуляти самі кат-сцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку у всіх деталях, і дизайни деяких босів. Радимо уникати тематичних форумів гри, якщо не хочете зіпсувати враження.

Читати такожУ Мережу злили дату виходу Resident Evil 8 і плани Capcom по просуванню гри

Що ж стосується Cyberpunk 2077 то зараз CD Projekt Red повністю зосереджена на виправленні помилок і збоїв, з якими гравці стикаються на всіх платформах. В січні вийшов перший великий патч, а найближчим часом очікується реліз більшого, більш значного оновлення. Потім для гри будуть виходити безплатні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Раніше ми повідомляли, що польська влада почала перевірку CD Projekt Red у зв'язку з численними скаргами на Cyberpunk 2077. Регулятор займеться перевіркою якості кіберпанку 2077 і дій, що вживаються компанією для розв'язання проблем і задоволення скарг клієнтів, які не змогли належним чином випробувати продукт CD Projekt на своїх пристроях, попри попередні запевнення виробника про його якість.

CD Projekt Red може чекати штраф у розмірі до 10% від доходу компанії або припис, що зобов'язує надати покупцям гри на консолях попереднього покоління додаткові цифрові бонуси або частково відшкодувати кошти, витрачені на Cyberpunk 2077.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти