Не поспішайте з купівлею – Microsoft готує повноцінну альтернативу цифрової версії PlayStation 5

Microsoft зареєструвала новий товарний знак Xbox Series XS / Newsweek

Про це, зокрема, говорить реєстрація нового товарного знака "Xbox Series XS," яка була проведена декількома тижнями раніше.

Компанія Microsoft привчила гравців, що через кілька років після випуску на ринок нових приставок, вона випускає їх недорогу Slim-версію. У випадку з Xbox One на це пішло 3 роки, і, судячи з усього, компанія вже щосили готується до випуску нового пристрою.

Наприкінці 2020-го Microsoft подала заявку до патентного відомства США на реєстрацію товарного знака "Xbox Series XS", а вже на початку цього року заявка надійшла до Всесвітнього відомства інтелектуальної власності.

Ймовірно, нова консоль буде проміжним варіантом між Xbox Series X|S і аналогом цифровий версії PlayStation 5. Тобто її тех. характеристики будуть аналогічні Series X, проте вона буде дешевше через відсутність приводу Blu-ray. Варто зазначити, що попит на нові ігрові консолі Xbox Series X і PlayStation 5 досі перевищує пропозицію. Складські запаси поступово поповнюються, але багато користувачів, які оформили замовлення ще у 2020-му, продовжують чекати свої консолі.

Що стосується новинки, то про дату її виходу і вартості поки нічого не відомо. Нагадаємо, що в Україні офіційна ціна нової приставки від Microsoft становить 11 999 і 15 999 гривень за Xbox Series S і Xbox Series X відповідно. Так, значна різниця в цініконсолей Microsoft нового покоління обумовлена слабкішим залізом у молодшій версії, та відповідно меншою кількістю ігрових можливостей.

Раніше мережею гуляли чутки про те, що, що інший платформотримач, Sony планує випустити нову версію консолі PlayStation 5 вже в кінці другої половини 2021 року. Причому мова йде не про тематичні видання, на кшталт PS5 Spider-Man Edition, а іншому дизайні й "начинці", на зразок зменшеної, спрощеної й здешевленої версії, яку багато хто вже встиг охрестити PlayStation 5 Lite.

Імовірно, вона стане хорошою альтернативою Xbox Series S. Цифрова версія PS5 з цією місією явно не справляється, оскільки вона на 100 євро дорожче Xbox Series S.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти