Cyberpunk 2077 продовжує обростати новими проблемами

У Cyberpunk 2077 нові проблеми / CDPR

Виявляється, більша частина команди Cyberpunk 2077 вже два тижні не працює над грою – їх відправили у відпустку після недавнього злому.

Вчора компанія CD Projekt RED повідомила про перенесення другого великого патча для Cyberpunk 2077 через проблеми, пов'язані з хакерською атакою. Багато користувачів припустили, що це лише зручна відмовка.

Джерела редактора Bloomberg Джейсона Шрейера стверджують – призупинення робочих процесів безпосередньо пов'язане з хакерською атакою, що сталася 9 лютого.

В цю хвилину співробітники, основна частина яких була переведена на дистанційний режим через пандемію, як і раніше не можуть скористатися внутрішньою мережею, що необхідно для виконання більшості завдань. Злом серверів компанії став справжнім кошмаром для працівників. В руках зловмисників могли опинитися персональні дані співробітників, включаючи ІПН і номери паспортів.

Керівництво попросило свій штат заморозити всі рахунки та облікові записи, повідомляти про можливу підозрілу активність і відправити свої комп'ютери на перевірку в IT-відділ. В результаті атаки в руках хакерів також виявилися вихідні коди Cyberpunk 2077, Gwent, The Witcher 3 і невипущеної версії The Witcher 3. CD Projekt відмовилася співпрацювати зі зловмисниками та ініціювала внутрішнє розслідування із залученням правоохоронних органів і фахівців IT-сфери.

Зараз районна прокуратура Варшави стежить за попередніми розглядами з приводу злому серверів CD Projekt. Одночасно вона проводить оцінку збитків і пошук причин хакерської атаки. На цей момент Cyberpunk 2077 продається з 10%-знижкою в онлайн-магазині Epic Games Store, але покваптеся – пропозиція буде актуально до півночі.

Релізний трейлер Cyberpunk 2077

Хакерські атаки останнім часом набирають великих обертів в індустрії ігрових розваг. У жовтні 2020-го група зловмисників отримала вихідний код програмного забезпечення Crytek, а також майбутнього бойовика Watch Dogs Legion за авторством Ubisoft, який був злитий в мережу прямо в день релізу.

У листопаді минулого року ми повідомляли про іншу хакерську атаку, в ході якої стався масштабний витік даних Capcom. Зловмисники викрали більше терабайта даних з корпоративних мереж в США, Японії та Канаді та зажадали 11 млн доларів за їх нерозголошення. Втім, Capcom не поспішає йти назад, в результаті чого в Мережі кожен день з'являються свіжі дані про різні проєкти і угоди видавця, зокрема майбутнього зомбі-екшену Resident Evil Village.

Якщо раніше повідомлялося тільки про спойлерні назви файлів з катсценами, то зараз інтернетом гуляти самі катсцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку у всіх деталях, і дизайни деяких босів. Радимо уникати тематичних форумів гри, якщо не хочете зіпсувати враження.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти