В Україну повертається аномальна спека: синоптик назвала терміни

В Україну повертається аномальна спека: синоптик назвала терміни

Скільки триватиме спекотна погода, прогнозувати важко. Але є надія на те, що стовпчики термометрів не підніматимуться вище, ніж у липні.

Погода в Україні скоро зміниться - після нетривалого похолодання може знову повернутися аномальна спека. У деяких регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +40 градусів, і станеться це вже наступного тижня. Такий прогноз погоди озвучила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

Якою буде погода в Україні в серпні 2024 року

За словами Адаменко, циклон впливатиме на погоду в Україні до 31 липня, а далі він слабшатиме.

"І та хвиля спеки, яка йде, є наслідком впливу високого атмосферного тиску або антициклону. Ці баричні утворення руйнуються досить повільно, тому тривалість спеки на сьогодні передбачити важко", - розповіла синоптик у коментарі OBOZ.UA.

Адаменко попередила, що перша половина серпня буде спекотною та посушливою для більшої території України, крім західних і північних областей.

5-6 серпня на півдні України температура підвищиться до позначки +31...+34 градуси. Насамперед, йдеться про Запорізьку, Херсонську, Одеську області.

Перед приходом чергової хвилі спеки в північних і центральних областях очікуються дощі. Водночас на сході та півдні України опадів не передбачається. Крім того, з приходом хвилі спеки може початися посуха.

Хто така Тетяна Адаменко

Тетяна Адаменко - начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України.

Закінчила Одеський гідрометеорологічний інститут, спеціальності - Метеорологія, кліматологія, агрометеорологія.

Захистила дисертацію на тему: "Вплив агрометеорологічних умов на формування продуктивності посівів кукурудзи в Україні".

Кандидат географічних наук.

Адаменко - авторка низки публікацій на тему впливу погодних умов на формування врожаю сільськогосподарських культур. Автор динамічної моделі прогнозування врожаю сільгоспкультур залежно від погодних умов. Співавтор національних монографій: "Клімат України", "Стихійні та небезпечні явища погоди в Україні", "Оцінка впливу зміни клімату на галузі економіки".

Прогноз погоди на серпень - що кажуть синоптики

1 серпня буде тепло. Майже у всіх областях України цього дня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Синоптикиня Наталка Діденко прогнозує, що в Україні сьогодні буде помірна спека. 1 серпня опадів не очікується, але вже 3-го серпня пройде дощ. У неділю прийде потепління.

Нагадаємо, небезпечна магнітна буря накриває країну - стало відомо, коли закінчиться цей шторм. Пікова потужність магнітної бурі раптово підвищиться до майже 8-ми балів.

Вас також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти