Вдарять перші заморозки: відома дата сильного похолодання

Коли в Україну прийде похолодання / фото: pixabay

Синоптики попереджають про те, що температура повітря буде знижуватися в Україні поступово.

В Україну прийде дуже сильне похолодання. Очікуються навіть перші заморозки. Про це повідомляє ТСН.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Скоро в Україну увірветься майже 8-бальна магнітна буря: названо дату.

Синоптики зазначають, що зниження температури повітря відбуватиметься поступово, раптового похолодання не буде. Перші заморозки будуть вже наприкінці вересня.

Водночас зазначається, що протягом місяця в Україні не буде затяжних злив. В Україну йде потужний антициклон, який принесе на найближчий тиждень суху та малохмарну погоду. Опади будуть лише на території західних та деяких південних областей.

Температура повітря підвищиться до 26 градусів тепла. У Карпатах буде прохолодніше, в горах температура не підвищиться вище +20 градусів.

Погода в Україні - прогнози на вересень

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у вересні середня температура повітря в Україні буде 15-20°C, в Карпатах 13-14°C, що на 2°C вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 37-76 мм, в Карпатах 97-111 мм, що відповідає нормі.

Також, як зазначила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, на початку вересня антициклон із півночі забезпечить суху погоду в більшості областей України, але на південному сході можливі короткочасні дощі через вплив зниженого тиску над Чорним морем. Зміни погоди очікуються 3 вересня, тоді температура повітря знизиться на 5 градусів і буде нижчою за +30°C.

Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Наталія Голеня зробила прогноз погоди на осінь. У вересні 2024 року в Україні може зберегтися метеорологічне літо з температурою до +38°C.

Інші новини:

Новини заразКонтакти