Тепло змінюватимуть морози: чого чекати від погоди в грудні та коли прийде зимове похолодання

Тепло змінюватимуть морози: чого чекати від погоди в грудні та коли прийде зимове похолодання

В цілому, прийдешня зима буде трохи м'якшою, ніж у попередні роки, прогнозує Вазіра Мартазінова. Холоднішати "по-зимовому" почне вже із середини листопада.

Погода в Україні взимку 2021-22 буде трохи м'якшою, ніж у попередні роки. На Новий Рік 2022 буде морозно, випаде сніг, але протримається він недовго.

Температури в зимовому сезоні будуть нестійкими. Порівняно теплі дні змінюватимуть морози і навпаки, спрогнозувала завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова, передає Українське радіо.

Коли в Україну прийдуть зимові морози

Холоднішати "по-зимовому" почне вже із середини листопада. Температура повітря поступово почне знижуватися до мінусових значень. До кінця місяця погода вийде на -10 в північній частині країни.

Як повідомляв Главред, народний синоптик Володимир Деркач прогнозував, що температурні показники в період переходу осінь-зима відповідатимуть кліматичним нормам. Зима прийде в Україну плавно.

Зокрема, листопад 2021 в цілому буде дощовим та прохолодним. Трохи потеплішає в другій половині місяця. Потепління буде недовгим. Ближче до кінця місяця стане холодно, піде мокрий сніг.

Погода на Новий рік та Різдво 2022

В Українському гідрометцентрі раніше прогнозували, що погода в Україні на Новий Рік та Різдво очікується досить холодною. Напередодні завершення року холоди змінюватимуться теплом, проте вже у святкові дні січня очікується похолодання до -15º. У грудні синоптики прогнозують дощ і мокрий сніг. А ось снігового покриву в новорічну ніч, найімовірніше, не буде.

Якою буде погода в Україні сьогодні, 4 листопада 2021 року, дивіться на відео:

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти