Негаснуча зірка Боллівуду: як виглядає Джиммі з фільму "Танцюрист диско" зараз

Мітхун Чакраборті у фільмі "Танцюрист диско" / imdb.com

У цьому статечному старому навряд чи впізнаєш того пристрасного красеня, проте Мітхун Чакаборті все ще здатний здивувати глядача.

Індійський актор Мітхун Чакраборті для багатьох людей по всьому світу став синонімом Боллівуду. Першу популярність і загальне визнання йому приніс фільм 1982 року "Танцюрист диско".

Аніл, він же Джиммі, вибирається з бомбейських нетрів з подачі свого агента в індійські королі диско. У нього є любов публіки і віддана кохана, проте спогади про смерть матері не дають Джиммі розслабитися.

До того ж за ним полює лиходій Оберой, який всіляко заважає йому виграти на Міжнародному конкурсі диско. У підсумку Джиммі, звичайно, перемагає на конкурсі та мстить своїм кривдникам.

Мітхун Чакраборті міг би закінчити своє життя у в'язниці або на ешафоті, так як в юності приєднався до терористів-наскалітів. Батько, щоб уберегти сина від розправи, відправляє його в Бомбей, де Мітхун довгий час працює простим комівояжером. Та хлопцеві це набридло, і він вирішує вступити на акторський факультет. Брати Чакраборті спершу не хотіли через низьке соціальне положення, але акторський талант, яскрава зовнішність, дивовижне почуття ритму і прекрасний голос, які так важливі для індійського кіно, переконали комісію дати Мітхуну шанс.

Однак, хоч він і закінчив університет з відзнакою, на роботу його брати не поспішали. Актор перебивався епізодичними ролями, поки в 80-их не прийшла ера диско. Тоді Чакраборті і зіграв свого Джиммі, якого і в наші дні обожнюють глядачі.

Мітхун Чакраборті у фільмі "танцюрист диско" / imdb.com

Мітхун Чакраборті не став актором однієї ролі. Більш того, в дев'яностих роках він потрапив до Книги рекордів Гіннесса, як актор, який зіграв найбільшу кількість головних ролей (на той момент - 249). Також він є одним з найбагатших жителів Індії і стабільно входить в десятку найбільш високооплачуваних акторів.

Фільмографія Чакраборті відрізняється різноманітністю - за майже 50 років кар'єри актора він грав і романтичних героїв, і відважних сміливців, і запеклих лиходіїв. Останнім часом до списку його амплуа додався ще й "батько головного героя", проте яскравий талант Мітхуна не дозволяє йому загубитися на загальному тлі, навіть якщо він грає другорядну роль.

До слова, грати король індійського кіно не припиняє. Наприклад, один з останніх фільмів з його участю, "Файли Кашміру" (2022), був навіть номінований на Оскар. Також Чакраборті є практично беззмінним суддею танцювального шоу "Танцюй, Бенгалія, танцюй", і в свої 72 роки все ще може вийти на паркет, і здивувати глядачів дивовижною граціозністю і пластикою.

Як виглядає Мітхун Чакраборті зараз / imdb.com

Раніше Главред розповідав, яка доля спіткала і як сильно змінилася Люсі Лоулесс, яка зіграла легендарну Ксену - принцесу воїнів в однойменному серіалі кінця дев'яностих.

Хоча більш несподіване перетворення відбулося все ж з Мелісою Джоан Харт - з юної відьми Сабріни з серіалу "Сабріна - маленька відьма" вона перетворилася на зрілу жінку, в якій все рідше і рідше впізнають ту саму дівчину з магією та чарівним котом Салемом.

Інші новини:

Автор: Анна Підгорна
Новини заразКонтакти