Чому жовтіють огірки і листя у відкритому ґрунті: як врятувати врожай

Чому жовтіють огірки і листя у відкритому ґрунті / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Одна з причин, чому огірки починають жовтіти і перестають рости, здається абсолютно нешкідливою.

Уже багато українців зібрали перший урожай огірків, але багато хто і зіткнувся з проблемою - жовтіє листя огірків. Це поширена проблема, яку необхідно вирішувати, щоб не залишитися без врожаю.

Чому в огірків жовтіють маленькі огірочки?

Часто садівники висаджують гібридні рослини, які утворюють безліч квіток, створюючи враження майбутнього рясного врожаю. Однак часто трапляється протилежне: всі зав'язі починають сохнути й опадати. Це відбувається тому, що рослина починає споживати все більше корисних речовин, пише експерти з agro-market.

Щойно запаси вичерпуються, вона позбувається зайвих зав'язей, скидаючи їх. Навіть 25-30 квіток на одній рослині можуть погіршити врожай. Розв'язання проблеми досить просте: необхідно своєчасно видалити зайві зав'язі. Тоді рослина матиме достатньо енергії та поживних речовин для забезпечення гарного врожаю.

Чого не вистачає коли жовтіє листя?

Одна з причин, чому огірки починають жовтіти і перестають рости, здається абсолютно нешкідливою - це тривале вирощування їх на одній і тій самій ділянці рік за роком.

Що відомо про YouTube-канал Agro-Market?

YouTube-канал Agro-Market - канал однойменного інтернет-магазину, який продає все для саду та городу. На цьому каналі публікуються відеоогляди насіння, саджанців, чагарників та інших товарів для саду та городу, які продає магазин. Також публікуються відео з порадами про вирощування овочів, фруктів, квітів та інших домашніх рослин, захист від шкідників. На канал підписано 136 тисяч користувачів.

Протягом цього часу в ґрунті накопичуються мікроорганізми, які можуть спричиняти захворювання саме для цієї культури. Як можна вирішити цю проблему? Одним зі способів є посів сидератів - спеціальних рослин, що мають фітосанітарні властивості.

Що треба робити, якщо огірки жовтіють?

Зав'язь - це частина квітки, де формуються огірочки при запиленні. Вони можуть жовтіти через недостатній полив і дефіцит поживних речовин, як і листя. Однак причини жовтизни часто глибші. На сортових огірках зав'язь може жовтіти й опадати від слабкості всієї рослини. На гібридах - від достатку плодів, які рослина просто не в силах виростити.

Скільки можна зберігати консервацію інфографіка / Главред

Тоді власник має дбати про рослину, обривати зайві бутони, залишивши до 30 плодів. Іноді зв'язок жовтіє і засихає, оскільки не відбулося запилення. У цьому випадку рослину можна допомогти, відірвавши кілька чоловічих квіток і запиливши їх вручну, радять експерти з Аптеки садівника.

Що таке "Аптека садівника"?

ТМ "Аптека садівника" з'явилася 2008 р. Її "батьком" є відома українська компанія Укравіт Сайенс Парк, яка понад 20 років виробляє продукцію для аграрних підприємств - препарати, що забезпечують максимальний захист сільськогосподарських культур від комплексу шкідників (комах, кліщів, гризунів), збудників хвороб рослин, а також бур'янів.

ТМ "Аптека садівника" створена спеціально для садівників і городників для захисту культур від шкідників, хвороб і бур'янів.

Іноді в гущі листя ховається великий огірок, в якому дозріває насіння. Ця рослина спрямовує всі сили в насіннєвий мішок, тому в неї не залишається енергії та поживних речовин для формування інших плодів. Важливо пам'ятати, що огірки потребують регулярного збору врожаю - раз на 2-3 дні, інакше наступні огірки можуть не формуватися.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти