Експерти закликали припинити роботу з ґрунтом після певного періоду: яка причина

Експерти закликають завершити роботу з ґрунтом у жовтні - яка причина / Колаж Главред, фото: УНІАН

Жовтень — ідеальний час для підготовки саду до посадок. Експерти радять завершити роботи з ґрунтом саме цього місяця перед настанням холодів.

Для садівників жовтень — це не час для відпочинку, а, навпаки, важливий період для підготовки рослин до зими і забезпечення здоров'я саду на наступний рік. Телеведучий, письменник і садівник Монті Дон рекомендує ретельно перекопати ґрунт саме в жовтні і таким чином завершити роботу з ґрунтом. Це допоможе підготувати сад до весни і навіть покращить якість ґрунту, створюючи сприятливі умови для нових рослин, коли потеплішає, передає Mirror.

За його словами, такий підхід гарантує, що навесні можна буде одразу братися до посадок, оскільки ґрунт вже буде підготовлений.

На своєму веб-сайті Монті Дон пояснює, що вам слід «почати копати землю, яку ви хочете посадити цієї зими або використовувати її наступної весни. Робити це в цю пору року означає, що вона доступна, суха і є більше денного світла, щоб робити це».

Експерт пояснює, що після того, як ви перекопали ґрунт, вам слід «залишити його у великих пластах, щоб він розклався протягом зими».

Однак копання землі може бути великою і трудомісткою роботою, і важливо не перевтомлюватися занадто сильно, що може призвести до перенапруження м'язів і навіть до хронічних травм, якщо ви не будете обережними.

"Якщо це здається складним, займайтеся 30 хвилин на тиждень двома 15-хвилинними сеансами», - радить він.

Монті Дон також вказує на те, що копання землі може бути важкою та трудомісткою справою, і важливо не перевантажуватися, щоб уникнути м'язового перенапруження або навіть хронічних травм.

Важливо також дотримуватися правильної техніки: тримайте лопату близько до тіла для кращого контролю, згинайте коліна і тримайте спину прямо, щоб захистити поперек від болю. Не нахиляйтеся занадто сильно вперед, щоб мінімізувати ризик травм.

Жовтень — сприятливий місяць для таких робіт, оскільки земля ще досить суха, а перші заморозки ще не настали, що полегшує фізичне навантаження. За даними Gardener's World, перекопування допомагає розпушити ущільнений ґрунт і дозволяє видалити бур'яни, що вкорінилися за теплі місяці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Раніше Главред повідомляв про те, які рослини варто обрізати в жовтні. Ліндсі Честейн, засновниця блогу The Waddle and Cluck, де вона ділиться порадами щодо догляду за домом і садом, розповіла, які саме рослини потрібно обрізати в цей час.

Також експерти пояснили, чому у жовтні не варто згрібати опале листя. Зазначається, що під час згрібання, особливо для його подальшого спалювання, існує ризик для їжаків, оскільки купи листя та колод здаються їм ідеальними для укриття.

Старший науковий співробітник Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук Ольга Власова також поділилася інформацією про те, що можна садити в жовтні.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти