Чим підгодувати троянди, щоб вони рясно цвіли: названо найкраще добриво

Чим підгодувати троянди, щоб вони рясно цвіли: названо найкраще добриво

Троянда витягує із землі більшу частину корисних речовин. Тому підгодівлі дуже важливі.

Троянди належать до примхливих і вибагливих культур. Ці розкішні квіти дуже вимогливі до догляду. Але витрати сил, фінансів і часу повністю окупаються їхнім шикарним цвітінням. Підгодівлі дуже важливі для троянд, особливо осінні. Саме вони допоможуть кущу пережити холоди та вчасно піти в ріст з настанням весняного сезону.

На Youtube-каналі "Молодий садівник" розповіли, чим підгодувати троянди, щоб наступного року вони потішили великою кількістю барв і ароматів. Для цього використовують добрива з фосфором і калієм, а також інші добавки.

До речі, багато людей цікавляться питанням, чи можна виростити троянду з букета? Це цілком реально. Главред розібрався, які цікаві методи є, щоб відновити життя троянд. Читайте матеріал: Розкішні квіти, як з магазину: як виростити троянду із засохлого букета.

Догляд за трояндами восени

Не на кожній ділянці є родючий ґрунт. І навіть якщо посадку квітів проводили в гарний ґрунт, з часом він виснажується. Навесні та влітку троянда витягує із землі більшу частину корисних речовин. Тому така важлива підгодівля троянд восени.

"Осіння підгодівля троянд - це один із методів, що впливають на рясне цвітіння рослин наступного року, але не кожне добриво використовують в осінній сезон. Якщо одна добавка принесе користь трояндам, то інша нашкодить квітам дуже надовго", - розповів садівник Дмитро.

Чим підживити троянди восени

Отже, восени троянда виснажена. І стає цілком очевидно, що після рясного та тривалого цвітіння необхідно поповнити запас поживних речовин.

Підживлення калійно-магнієвим добривом допоможе трояндам не лише добре перезимувати, але також підвищить стійкість кущів до осінніх посух.

Калійно-магнієве добриво - відмінний вибір для троянд / скріншот

Це добриво дуже ефективне, оскільки містить важливі елементи живлення - калій, магній, натрій, а також активний глинистий компонент з мікроелементами. Всі ці елементи і вплинуть на те, щоб троянди добре перезимували і потім віддячили нам своїм пишним цвітінням.

Коли підгодувати троянди восени

Найкраще проводити осіннє підживлення, поки температура ґрунту не знизилася нижче 8 градусів тепла.

Якщо температура ґрунту вже становить близько 2-4 градусів, то проводити підгодівлю безглуздо, тому що в такому холодному ґрунті коренева система рослини вже працює слабко і більша частина добрива буде використана неефективно.

Калійно-магнієве добриво продається в порошковій формі та добре розчиняється. Потрібно розмішати 25 грамів порошку в теплій воді та довести об'єм до 10 літрів.

Якщо земля суха, то спочатку її потрібно спушити і пролити невеликою кількістю води, щоб добриво не розтікалося та рівномірно вбиралося з усіх боків кореневої системи.

Троянди потрібно полити добривом по всьому пристовбурному колу.

В принципі таку підгодівлю можна провести для більшості багаторічних чагарників.

Дивіться відео - Чим підгодувати троянди восени:

Youtube-канал Молодий садівник

Youtube-канал Молодий садівник має 25 тисяч підписників і присвячений правильному догляду за садом і городом. Його автор - садівник на ім'я Дмитро.

На каналі ви знайдете таку інформацію:

  • як правильно і чим підгодовувати городні культури;
  • як правильно обрізати дерева в саду;
  • як правильно і чим підгодовувати дерева;
  • якою хімією та біопрепаратами потрібно обробляти рослини від комах та інших паразитів.

"Головна мета каналу - принести величезну користь усім любителям саду та городу", - зазначив Дмитро.

Раніше Главред писав, що багато квітучих чагарників ідеально підходять для бордюрних посадок уздовж доріжок, навколо басейнів і для додання фарб ґанку, патіо або терасі. Які красиві чагарники посадити в саду - названо найкращі варіанти.

Також живопліт стане прикрасою будь-якого саду, облагородить його зовнішній вигляд, додавши елемент логічності та завершеності. Які кущі посадити замість паркану? Названо шість найефектніших чагарників.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти