Великий піст 2021: меню і рецепти на шостий тиждень

Меню на шостий тиждень Великого посту / goodfon.ru

У шостий тиждень Великого посту не можна вживати їжу тваринного походження.

Також як в 4 та 5 тиждень, на шостому тижні не можна їсти м'ясні страви, пити молоко, сметану, сир та яйця.

Вкрай небажано наїдатися до повної ситості. У 2021 році шостий тиждень Великого посту припадає на 19 квітня і закінчується 25 квітня.

Чи не в усі дні дозволено додавання масла, а також гаряча їжа. У процесі тривалого утримання організм вже звик до обмежень і у шостому тижні у віруючих не викликає труднощів.

У вихідні дні на 6-му тижні можна готувати рибу. Заборона знята завдяки великим і дуже важливим свят: Вербної неділі та Лазаревої суботи.

Главред розповість рецепти і правильне харчування по днях на шосту неділю Великого посту в 2021 році.

Календар харчування на шостий тиждень Великого посту

В цілому, харчування по днях на тиждень посту виглядає таким чином:

"Гнізда" з овочами і грибами

Вам потрібно:

Гливи вимити, відварити до готовності, подрібнити блендером або дрібно нарізати, посолити, поперчити.

Духовку розігріти до 200 °С, перець вимити, обсушити, викласти у форму і запікати до чорних підпалин.

Вийняти, покласти в поліетиленовий пакет, зав'язати і залишити на 10 хв. Брокколі вимити, нарізати на дрібні суцвіття. Зелену квасолю вимити, відкинути на друшляк. Цибулю і часник очистити, дрібно порубати. Базилік вимити і дрібно нарізати.

У сотейнику розігріти рослинне масло і обсмажити на ньому цибулю і часник до золотистого кольору, потім викласти гриби і смажити протягом 5 хв. перець дістати з пакета, очистити, м'якоть нарізати, пише 7dach.ru.

Читати такожТретій тиждень Великого посту: календар харчування і рецепти

З'єднати перець, брокколі, зелену квасолю, базилік, посолити, поперчити за смаком і обсмажити на рослинній олії. Макарони відварити в підсоленій воді. Викласти на порційні тарілки, зверху покласти гливи і обсмажені овочі. Прикрасити блюдо за бажанням.

Смачна картопля з начинкою

Вам потрібно:

Для соусу:

Гриби розморозити, нарізати, посолити, поперчити і обсмажити на олії. Картоплю вимити, очистити. На кожній картоплині зробити глибокі розрізи (не до кінця).

У надрізи, акуратно розсовуючи часточки, викласти грибну начинку. Духовку розігріти до 200 °С картоплю викласти на вистелене фольгою деко, змастити оливковою олією. Накрити фольгою. Запікати в духовці 30 хв. Приготувати соус. З'єднати пісний майонез, лимонний і апельсиновий соки, каррі, збити віночком.

Читати такожВеликий піст 2021: смачні рецепти і раціон харчування

Картоплю полити соусом, запікати ще 5 хв готову картоплю викласти на листя салату.

Рагу з грибами

Вам потрібно:

Цукіні і моркву вимити, очистити, нарізати кубиками. Перець вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки з насінням, нарізати соломкою. Корінь петрушки очистити, вимити і порубати. Помідори вимити, нарізати кубиками. Лук очистити, подрібнити. Печериці вимити, очистити, кожен гриб розрізати на 4 частини.

У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і корінь петрушки. Додати моркву, цукіні, посолити і смажити ще 10 хв потім покласти печериці, перець, перемішати і смажити 7 хв додати на сковороду помідори, влити 2 ст. л. води, посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 7 хв.

Потім покласти брюссельську капусту і квасолю, влити ще 2 ст.л. рідини від квасолі і тушкувати 5 хв готову страву посипати зеленню і гарячим подати на стіл.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти