Готуємо популярний сніданок: яйця Бенедикт з голландським соусом

Рецепт яйця Бенедикт / pixabay

Дотримуючись покрокового рецепта, ви зможете зварити ідеальні яйця-пашот і приготувати простий голландський соус.

Яйця Бенедикт - блюдо, яке асоціюється зі сніданком у доброї половини світу. Цей найпопулярніший сніданок являє собою бутерброд з двох половинок англійського кексу з яйцями пашот, шинкою або беконом і голландським соусом.

Приготування яєць Бенедикта ідеальне поєднання смаку і гармонії. Вам знадобляться теплий хрусткий бекон, гарячі англійські булочки, ідеально приготовані яйця, а також теплий, густий голландський соус.

Главред розповість рецепт смачного сніданку з яєць Бенедикт від шеф-кухаря Айни Гартен.

Яйця Бенедикт на сніданок - рецепт приготування

Вам потрібно:

Для голландського соусу

Розігрійте духовку до 200°С. Розбийте кожне яйце в окрему невелику чашку і відкладіть в сторону. Наповніть велику каструлю (діаметром 30 см.) приблизно наполовину водою і доведіть до кипіння. Акуратно опустіть кожне яйце в окрему сторону каструлі і варіть рівно 2 хвилини.

Вимкніть вогонь і дайте яйцям постояти у воді 10 хвилин. Тим часом покладіть скибочки прошутто на деко і запікайте протягом 5 хвилин.

Читати такожЯк і скільки варити яйця пашот: найпростіший рецепт

Покладіть обидві половинки кожного підсмаженого маффіна на тарілку і, використовуючи шумовку, покладіть на кожну половинку по яйцю-пашот.

Полийте яйця-пашот голландським соусом і посипте зеленою цибулею. Подавайте з скибочкою прошутто.

Легкий голандський соус

Яєчні жовтки, лимонний сік, сіль, чорний перець покладіть в чашу блендера і збийте на низькій швидкості протягом 15 секунд. Розтопіть вершкове масло в маленькій каструльці, поки воно не стане гарячим.

Увімкніть блендер на низькій швидкості і повільно влийте гаряче масло, збиваючи протягом 30 секунд, поки соус не стане дуже густим.

Готовий голландський соус відразу ж використовуйте.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти