В Литві заступились за Україну і жорстко наїхали на Орбана

Литовський ексміністр МЗС розкритикував антиукраїнські висловлення Орбана / Колаж: Главред, фото: istockphoto.com / twitter.com LinkeviciusL / УНІАН

Ексглава МЗС Литви розкритикував антиукраїнські висловлювання Орбана щодо України та її можливості вступу до Європейського Союзу.

Литовський ексміністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс відреагував на критичні висловлення глави угорського уряду Віктора Орбана щодо України. Лінкявічюс опублікував заяву на своїй сторінці в Twitter, де висловив свою думку стосовно поглядів Орбана.

Колишній міністр Літви вважає, що саме Угорщина, своєю політикою та рішеннями, віддалилася від Європейського Союзу. Дипломат також зауважив, що прем’єр-міністр Угорщини необґрунтовано критикує Україну за невідповідність критеріям для початку переговорів про вступ до ЄС, водночас сам віддаляється від європейських стандартів.

Литовський дипломат висловив сумнів у об'єктивності поглядів Орбана, який, за його словами, говорить про те, що Україна знаходиться на "відстані світлових років від членства в ЄС".

"Можливо, так здається, бо він бачить Україну, яка, безсумнівно, з ЄС, зі своєї країни, яка сама віддаляється на світлові роки", - підкреслив Лінкявічюс.

Лінкявічюс іронічно зауважив, що можливо, такий погляд обумовлений тим, що Орбан бачить її як країну, яка, разом з Європейським Союзом, тоді як його власна країна не має такого єднання.

Вступ України до ЄС

Нагадаємо, 8 листопада глава Єврокомісії рекомендувала розпочати переговори про вступ України до ЄС. Урсуда фон дер Ляєн відзначила роботу України та сказала, що Київ успішно виконав близько 90% реформ, але закликала не зупинятися на досягнутому і продовжувати здійснювати необхідні перетворення в різних сферах.

10 листопада Орбан висловив думку, що Євросоюз не повинен розпочинати переговори з Україною щодо можливості вступу в ЄС, стверджуючи, що "Україні далеко до членства" у Євросоюзі. Ці заяви викликали різкі реакції в українському та міжнародному співтоваристві.

Також Орбан відзначив, що позиція Угорщини ніяк не пов'язана з суперечками між Брюсселем і Угорщиною стосовно призупинення надання мільярдів євро ЄС для Угорщини. Відмовившись вдаватися в подробиці щодо причин своєї думки, він просто сказав, що це частину внутрішньої позиції Угорщини.

Читайте також:

Новини заразКонтакти