Суд над Медведчуком: коли розпочнеться, і що загрожує куму Путіна

Віктору Медведчуку загрожує арешт / УНІАН

Справу нардепа сьогодні розгляне Печерський райсуд столиці, дізналися журналісти.

Суд над Віктором Медведчуком – нардепом, головою політради партії Опозиційна платформа – За життя, кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком, розпочнеться о 13:00.

Справу Медведчука розглядатиме Печерський райсуд, ім'я судді – В'ячеслав Підпалий, повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews з посиланням на джерела.

Прокуратура вимагала арешту Медведчука чи альтернативу утриманню під вартою – внесення застави у сумі 300 млн 930 гривень, написав у месенджері нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

О 12:47 стало відомо, що Медведчук прибув до суду.

Кум Путіна сказав, що від нього не зможуть взяти гроші як заставу через накладені санкції.

<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?14" data-telegram-post="stranaua/14196" data-width="100%"></script>

"Від мене гроші ніхто прийняти не може. Рахунки заблоковано... Навіть готівку через санкції у мене прийняти не можуть. Як сплатити заставу у розмірі 300 мільйонів гривень, будемо думати", – заявив він.

Нагадаємо, у травні Віктора Медведчука в Україні звинуватили у державній зраді.

Правоохоронці стверджують, що нардеп вступив у змову з Росією для видобутку нафти та газу у Чорному морі, передавав РФ відомості про секретний військовий підрозділ української армії та причетний до створення організації "Промінь", головна мета якої – стати структурою впливу на Україну за допомогою трудових мігрантів.

Кум Володимира Путіна відкинув усі звинувачення.

У лютому Рада національної безпеки та оборони вирілиша запровадити санкції проти Медведчука та його дружини – телеведучої Оксани Марченко. Медведчук та Марченко покарані за фінансування тероризму. Під обмежувальні заходи потрапили активи подружжя. Зокрема, санкції було накладено на ділянку нафтопроводу Самара – Західний напрямок.

Державна зрада

Державна зрада – це стаття 111 Кримінального кодексу України. У нашій країні за держзраду загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років. Також можлива конфіскація майна.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти